Πλούσια αθλητική δράση υπάρχει σήμερα το απόγευμα στο στάδιο του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου μια ακόμη διοργάνωση θεσμός του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης ο αγώνας «Μιραμπέλλο» θα διεξαχθεί για μια ακόμη φορά και συγκεκριμένα για δέκατη ένατη. Διοργανωτής ο Αθλητικός Όμιλος Λασιθίου (Α.Ο.Λ.) με τη συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου – Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.), της Περιφέρειας Κρήτης και της ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών, με εκατοντάδες αθλητές-τριες να παίρνουν μέρος στα αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων και ρίψεων, μιας και ενδιαφέρον παρουσίας τους στους φετινούς αγώνες έχουν εκδηλώσει τα περισσότερα σωματεία της Κρήτης και έτσι προβλέπεται ρεκόρ συμμετοχών.

Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών». Σε κάθε αγώνισμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αθλητές – τριες των αντιστοίχων ηλικιών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που αναφέρονται στις Τεχνικές διατάξεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού σε κανένα αθλητή – τρια και για κανένα λόγο, ούτε η συμμετοχή αθλητών – τριών διαφορετικής ηλικίας. Οι αθλητές – τριες θα δηλώνονται στη γραμματεία των αγώνων 45΄- 60΄ πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος, παρουσιάζοντας απαραίτητα το δελτίο τους.

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλή-τριας, και το οποίο θεωρείται από ιατρό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Μέλη των Εθνικών ομάδων

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, οι αγώνες γίνονται την περίοδο που στον Άγιο Νικόλαο βρίσκονται για προπονήσεις συμμετέχοντας στο καμπ του ΣΕΓΑΣ οι αθλητές-τριες των Εθνικών ομάδων στίβου. Έτσι και φέτος, αυτοί οι αθλητές των αλμάτων και σπριντ θα είναι στο στάδιο για να δουν τις προσπάθειες των μικτών αθλητών της Κρήτης δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ ως συνήθως κάποιοι αναμένεται να αγωνιστούν σαν μια καλή πρόβα ενόψει και των μεγάλων διοργανώσεων στις οποίες προγραμματίζουν να πάρουν μέρος τους επόμενους μήνες.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων

16:30 μ.μ. 40μ. Νηπιαγωγείο – Α΄ Β΄ Δημοτικού-Μήκος Μίνι ΠΠ-ΠΚ (2-3 άλματα)-Μπαλάκι ΠΠ- ΠΚ Β΄ (3 βολές)

16:50 μ.μ. 60 Εμπ. ΠΚΒ΄-Ύψος ΠΠ –ΠΚΑ΄

17:00 μ.μ. 60 Εμπ. ΠΠΒ΄

17:10 μ.μ. 50μ Μίνι ΠΠ-ΠΚ

17:35 μ.μ. 80 ΠΚ Α΄ Μήκος Α-Γ-ΠΠ-ΠΚΑ΄-Μπαλάκι Μίνι ΠΠ- ΠΚ (2 ή 3 βολές)

17:45 μ.μ. 80 ΠΚ Α΄

17:55 μ.μ. 150 μ  ΠΠ – ΠΚ Α΄

18:15 μ.μ 300 μ.  Μίνι ΠΠ-ΠΚ Β΄

18:30 μ.μ 300 μ.  ΠΠ-ΠΚ Β΄

18:40 μ.μ 600 μ.  Μίνι ΠΠ-ΠΚ  Ύψος Α-Γ-Ακοντισμός ΠΠ Α΄- Π – Γ

18:50 μ.μ 600 μ. ΠΠ – ΠΚ Α΄ & Β

19:00 μ.μ 1.000 μ. ΠΠ-ΠΚ Α΄-Μήκος ΠΠ-ΠΚ Β΄ (3 άλματα)

9:10 μ.μ 100μ. Α-Γ

19:20 μμ 400μ. Α-Γ

19:30 μ.μ. 400μ Εμπ. Α