Την Τρίτη 30/4/2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Πετράς και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού μας, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, με τους φορείς της περιοχής στην οποία παρευρέθηκαν:

Ο τοπικός αντιδήμαρχος Βρυγιωνάκης Μανόλης και εκπρόσωποι: από τον ΤΟΕΒ, τον Συνεταιρισμό «Φοίνικα», τον Εμπορικό σύλλογο, τον Σύλλογο Γυναικών «Αλληλεγγύη», την Ομάδα Επανίδρυσης Μακρύ Γιαλού και τον Σύλλογο ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων.

Σε πολύ καλό κλίμα και διάθεση για διάλογο αναδείχθηκαν αρκετά ζητήματα της περιοχής, με κυρίαρχο θέμα, απ’ ότι φάνηκε, τα προβλήματα που προέκυψαν με τον Καλλικράτη και στη συνέχεια με τη διχοτόμηση του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού. Αρκετά από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής έχουν μείνει πίσω, με πιο σημαντικά το φράγμα Λιθινών, τον βιολογικό καθαρισμό, τους παράδρομους και τα έργα που έχουν σχέση με τον περιφερειακό, το σχέδιο πόλης, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π), το Χωροταξικό Κρήτης, τα κοινά έργα ύδρευσης – άρδευσης με τις κοινότητες που είναι στο Δήμο Σητείας, τα προβλήματα στο Λιμάνι και την παραλία Μακρύ Γιαλού, την έλλειψη αθλητικών υποδομών – ειδικά στο δημοτικό σχολείο Μακρύ Γιαλού –  την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και άλλων υποδομών, καθώς και θέματα καθημερινότητας.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, αξιοποιώντας τα έμπειρα στελέχη του συνδυασμού μας, το προσωπικό του Δήμου, αλλά και διεκδικώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, δεσμευόμαστε για άμεσες – κατά το δυνατόν – λύσεις, στη λογική της αξιολόγησης και κατά προτεραιότητα, εφόσον οι δημότες με την ψήφο τους, μας δώσουν την δυνατότητα της διοίκησης του Δήμου.

Επίσης στο θέμα «της Επανίδρυσης του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού», αν δοθεί η δυνατότητα από νέο σχεδιασμό και το θέλει η τοπική κοινωνία, θα σταθούμε στο πλευρό της.

Ένα επίσης πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε μετά τις τελευταίες πλημμύρες στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο, είναι ο τρόπος απορρόφησης της χρηματοδότησης που ανακοινώθηκε για τις αποκαταστάσεις. Ο αρχικός σχεδιασμός για 1 εκ. σε κάθε Δήμο, μάλλον –  σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο – έχει γίνει 400 χιλ., όταν μόνο οι ζημιές του ΤΟΕΒ Κουτσουρά είναι τουλάχιστον 350 χιλ ευρώ! Πραγματικά δεν κατανοούμε την αδράνεια από πλευράς Δήμου για την διεκδίκηση τουλάχιστον όσων μας υποσχέθηκαν!!

Από το γραφείο τύπου