Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Λασιθίου του ΚΙΝΑΛ Γ. Μπελούκας μιλά στην «Α» για την υποψηφιότητά του:

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑλλάΖουμε τον Δήμο» του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Κοκκίνη είναι ο Γιώργος Μπελούκας. Γνωστός στην τοπική κοινωνία για την έντονη συνδικαλιστική του δράση και την ενεργό παρουσία του σε θέσεις πολλών συλλόγων της περιοχής και του Νομού Λασιθίου όπως και για την θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του Κινήματος Αλλαγής που κατέχει εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο κ. Μπελούκας αποφάσισε, όπως λέει στην ΑΝΑΤΟΛΗ, να προσχωρήσει στο συνδυασμό του κ. Κοκκίνη ορμώμενος από το γεγονός πως «είναι ένας συνδυασμός που δεν έχει χρώματα ή κομματικές “ταυτότητες”. Όλοι προερχόμαστε από άλλους πολιτικούς χώρους, όμως τις πολιτικές μας “ταυτότητες” τις έχουμε αφήσει στο σπίτι και το μόνο που μας ενώνει είναι ο συνδυασμός αυτός και το όραμα μας να αλλάξουμε το Δήμο μας».

 

Τι τον ώθησε

Στην ερώτηση για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο κ. Μπελούκας απαντά πως «με τα δημοτικά είχα ασχοληθεί ξανά την περίοδο 2007 – 2010, ως πρόεδρος του τότε Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αγίου Νικολάου και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κατά την πρώτη περίοδο της Δημαρχίας του Δημήτρη Κουνενάκη, σε μια πετυχημένη Δημοτική αρχή. Την “σπίθα” την είχα πάντα και παρακολουθώ το γίγνεσθαι με τα δημοτικά, ξέρω τι γίνεται στους δήμους και πως λειτουργούν μέσα από την δημόσια διοίκηση και φυσικά με βοηθάει και η θέση μου ως αντιπρόεδρος στην Aναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου οροπεδίου Λασιθίου, η οποία εταιρεία έχει κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη για την εμπιστοσύνη του αυτά τα χρόνια».  

 

Γιατί με τον Ν. Κοκκίνη

Απαντώντας στο τι «είδε» ο ίδιος στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Κοκκίνη και αποφάσισε να τον στηρίξει και να κατέβει στο ψηφοδέλτιό του, ο Γ. Μπελούκας τονίζει πως «ο Νίκος Κοκκίνης έχει όλα τα θετικά στοιχεία που διαθέτει ένας μάνατζερ, για να μπορέσει να διοικήσει ένα δήμο και τα συνδυάζει εξαιρετικά ώστε να δείξει στους νέους ανθρώπους πώς να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πράξη την αγάπη τους για τον Τόπο».

Ρόλο επίσης, όπως λέει, διαδραμάτισε και η συνεργασία που είχε μαζί του παλαιότερα στο Υπουργείο Πολιτισμού το 2000.  Η δράση του ως βουλευτής του Νομού Λασιθίου και μετέπειτα ως Διοικητής του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο «απ’ όπου και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει θετικά» είναι από τα στοιχεία που θεωρεί εχέγγυα επιτυχίας.

Τον σπουδαιότερο, όμως, ρόλο όπως λέει για τη συνεργασία αυτή έπαιξε το ότι ο συνδυασμός που φτιάχτηκε αποτελείται «από νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και έχουν δείξει ότι διαθέτουν όλη την ωριμότητα για να προσφέρουν στα κοινά της περιοχής του Μεραμπέλλου. Όλα τα άτομα που στελεχώνουν το συνδυασμό είναι σκεπτόμενα, εργατικά  και  προσφέρουν πάντα στον Τόπο εθελοντικά, απ’ όπου και αν έχουν βρεθεί».

 

Διάθεση προσφοράς

Στο ερώτημα εάν ο ίδιος διαθέτει αρκετό χρόνο για όλες τις ασχολίες που καθημερινά καλείται να διεκπεραιώσει, απαντά πως «η αλήθεια είναι πως πολλοί με ρωτούν το ίδιο. Προσωπικά πιστεύω είναι θέμα οργάνωσης και είμαι τυχερός γιατί έχω και αμέριστη συμπαράσταση από την οικογένειά μου και ιδιαίτερα από τη σύζυγό μου. Είμαι υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ, Γραμματέας του νομαρχιακού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Πρόεδρος του συλλόγου Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου, ταμίας στον Παγκρήτιο Σύλλογο Οχημάτων Εποχής, Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λασιθίου. Από ότι βλέπετε, το έχω στο «αίμα» μου να ασχολούμαι και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, πάντα σε εθελοντική βάση χωρίς μισθό. Είναι η αγάπη που έχω για την προσφορά στο συνάνθρωπο και το πάθος μου να ασχολούμαι με τα κοινά και μου δίνουν δύναμη να βρίσκω χρόνο για όλα».

 

Το ΚΙΝΑΛ  

Αναφορικά με το εάν η δική του παρουσία στον συνδυασμό του κ. Κοκκίνη «μεταφράζεται» και σε στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στον συνδυασμό, ο Γραμματέας της Ν.Ε. του κόμματος τονίζει πως «το Κίνημα Αλλαγής με τις ανακοινώσεις που έχει βγάλει και με την 7η εγκύκλιο του από τα κεντρικά, ξεκαθαρίζει πως σε περιοχές με κάτω από 30.000 κατοίκους δεν δίνουμε στηρίξεις και χρίσματα σε κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο. Κανένας από τους υποψηφίους Δημάρχους στο Νομό Λασιθίου δεν ζήτησε στήριξη ή χρίσμα από το Κίνημα Αλλαγής. Άρα και τα στελέχη του κόμματος είναι ελεύθερα να πράξουν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όπου ο καθένας νομίζει, για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Για να αναδειχθούν έτσι στελέχη που έχουν εμπειρία στο χώρο, που είναι κοντά στους δημότες για να μπορέσουν να ενεργοποιήσουν αυτό που λέγεται συμμετοχική δημοκρατία μέσα σε άλλες απόψεις».

 

Στις Ευρωεκλογές

Όσο για την πορεία προς τις Ευρωεκλογές- ο κ. Μπελούκας σημειώνει πως «η Ελλάδα θέλει να αλλάξει και να έχει μια μεγάλη και ενεργό συμμετοχή. Εγώ πιστεύω ότι το ποσοστό που θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής θα είναι διψήφιο. Το βλέπουμε καθημερινά ότι θα στείλουμε ένα «μήνυμα» προς τον κόσμο ότι το κόμμα με την αρχηγό μας την Φώφη Γεννηματά μπορεί να αλλάξει “σελίδα” στην χώρα μας».

Στην ερώτηση εάν η λεγόμενη «γέφυρα» συνεργασίας του χώρου της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «σταθεί» μετεκλογικά ο κ. Μπελούκας απαντά πως «το Κίνημα Αλλαγής έχει το σχέδιο “Ελλάδα” και όποιος θέλει να το εφαρμόσει, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε, έχουμε προτάσεις και στελέχη ώστε να τραβήξουμε μπροστά για μια άλλη Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο μέσα από την κοινωνία και μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Όποιος θέλει να το ακολουθήσει, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε μαζί του».

 

Για την Περιφέρεια

Αναφερόμενος, τέλος, στις Περιφερειακές εκλογές, σημειώνει πως «είμαστε εδώ με τον Περιφερειάρχη του Κινήματος Αλλαγής, τον Σταύρο Αρναουτάκη, και με τα αξιόλογα στελέχη που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια σε όλη την Κρήτη και ειδικά στο Λασίθι. Στελέχη έμπειρα, αξιόλογα και που έχουν δείξει πολλές φορές την αξιοπιστία τους για να μπορέσουν να διεκδικήσουν για το Λασίθι και για όλο το Νησί. Είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε για να βγάλουμε ξανά το Λασίθι πρώτη δύναμη στην Κρήτη».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ