Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Καστέλι Πεδιάδος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλοπουλος που ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη του Δήμου Μινωα Πεδιάδος.

Μετά την τελετή ανακήρυξης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Παυλοπουλος επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου και είχε σύντομη συνομιλία με τον Μητροπολίτη κ.κ Ανδρέα. Εν συνέχεια ο κ. Παυλοπουλος επισκέφθηκε το Θραψανο όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να τον υποδεχθεί με θέρμη. Μαλιστα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη κατασκευής ενός παραδοσιακού Θραψανιωτικου πυθαριου, όπως αυτά που περίτεχνα κατασκευάζουν κάτοικοι της περιοχής.

Στο Θραψανο, ο κ. Παυλοπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, και ο ίδιος από την πλευρά του είπε ότι παίρνει δύναμη από τη ζεστασιά με την οποία οι άνθρωποι της περιοχής τον υποδέχθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν αναχωρήσει από το στατιωτιόο αεροδρόμιο στο Καστέλι, παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Μινωα Πεδιάδος Ζαχαριας Καλογερακης.