Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο αθλητικό σόου του καλοκαιριού στην Κρήτη είναι οι εντυπωσιακές καταδύσεις από τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου κι από βατήρα στα 20 μέτρα.

19 αθλητές, διακεκριμένοι καταδύτες από απ’ όλο τον κόσμο (Βρετανία, Ρωσία, Βραζιλία, Ουκρανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστραλία, Δανία και Ρουμανία) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το μοναδικό καταδυτικό γεγονός από υψηλά σημεία που φιλοξενεί η Ελλάδα, κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Νικόλαο. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) η Περιφέρεια Κρήτης και η Infinite Drop High Diving, ετοιμάσαν ένα μαγευτικό υπερθέαμα που θα κορυφωθεί με τους τελικούς της Κυριακής (30 Ιουνίου) και με την φαντασμαγορική τελετή λήξης στις 9 το βράδυ της Κυριακής.

Τη φετινή διοργάνωση παρουσίασε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 στις καταδύσεις Νίκος Συρανίδης που έχει ταυτίσει την παρουσία του με την διοργάνωση, αποτελεί την εμβληματική φυσιογνωμία των αγώνων και της διοργάνωσης ως μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής που βαθμολογεί τους αθλητές.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για πρώτη φορά φέρει την υπογραφή του Πέτρου Κούρτη, του μουσικού πρωταγωνιστή της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, ο οποίος εντυπωσίασε στο ρόλο του τυμπανιστή.
Στιγμιότυπα από την 1η ημέρα του Cliff Diving
Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Η παρουσίαση των αθλητών-τριών η οποία προηγήθηκε. Μπορείτε να τη δείτε σε φωτογραφικό υλικό, πατώντας στη φωτογραφία που ακολουθεί.