Ήδη δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού που είχε καθυστερήσει εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων. Παρ’ όλο που το ΣτΕ, τελικά, έκανε δεκτή την αίτηση εξαίρεσης της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας από το τελευταίο πάγωμα των προσλήψεων λόγω των εθνικών εκλογών, η προθεσμία άρχισε να μετρά από τη διάλυση της Βουλής, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο γενικός διευθυντής της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Γαρεφαλάκης.

Στις 23 λήγει η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων/ δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους. Θα υπάρξει αναμονή μέχρι τις 24 για τυχόν παραλαβή αιτήσεων μέσω ταχυδρομείου και τις 25 Ιουλίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ για να εγκρίνει τον πίνακα προσλήψεων, ώστε αυτοί να αναλάβουν εργασία από τις 26 Ιουλίου, αν όλα κυλήσουν ομαλά.

Οι προσλήψεις αφορούν 2 άτομα για το Γραφείο Πληροφοριών της ΔΑΕΑΝ (για 5 μήνες), 1 άτομο για το πάρκινγκ της μαρίνας (για 8 μήνες), 11 εισπράκτορες για τις παραλίες ( για 5 μήνες), 2 ναύτες (για 8 μήνες) και 11 εργάτες γενικών καθηκόντων (για 5 μήνες).

Η καθυστέρηση στην πρόσληψη ειδικά των εισπρακτόρων για τις παραλίες, προκαλεί προβληματισμό μιας και ουσιαστικά το χρονικό διάστημα που τους χρειάζεται η ΔΑΕΑΝ για να εργαστούν στις παραλίες είναι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή 2,5 και όχι 5 μήνες… Η ΔΑΕΑΝ ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών έγκριση μείωσης του χρόνου απασχόλησης της συγκεκριμένης κατηγορίας εποχικών υπαλλήλων, αλλά το υπουργείο αρνήθηκε, με το επιχείρημα ότι η ΔΑΕΑΝ είχε ζητήσει την έγκριση της σχετικής προκήρυξης με συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων και χρόνο απασχόλησής τους και αυτή ενέκρινε το υπουργείο, αρνούμενο κάθε τροποποίηση, χωρίς, πάντως να μπει και στον κόπο να δικαιολογήσει την προκλητική καθυστέρηση στην έγκριση που χορήγησε, προκαλώντας τέτοιο πρόβλημα λειτουργίας στη δημοτική εταιρεία, στην ποιότητα υπηρεσιών προς τους τουρίστες, καθώς και απώλεια εσόδων της…

Όπως είπε ο κ. Γαρεφαλάκης, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, η ΔΑΕΑΝ θα διαθέτει προσωπικό τους χειμερινούς μήνες (το οποίο στερήθηκε κατά τη θερινή περίοδο, για την οποία το ζήτησε). Θα καταβληθεί προσπάθεια, με τη συναίνεση και των ιδίων των εργαζομένων, να απασχοληθούν σε άλλες εργασίες στις υποδομές της ΔΑΕΑΝ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ