Στις 21, 22 και 23 Ιουλίου έρχεται το Παραδοσιακό Φεστιβάλ της πόλης! Ένα μαγικό τριήμερο που θα περιλαμβάνει: εκθέσεις παραδοσιακής ενδυμασίας, Κρητικών Στιβανιών, Παραδοσιακού Κοσμήματος και Καλαθοπλεκτικής, παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών και εδεσμάτων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Έξω Μουλιαννών, Μαρωνιάς και Χαμεζίου, με δωρεάν κέρασμα για το κοινό με σκοπό την ανάδειξη της Σητειακής διατροφικής κουλτούρας, δύο μοναδικές παραστάσεις με μελωδίες από την Ανατολική Κρήτη και τον Πόντο! … αλλά και την μεγαλύτερη χορευτική αλυσίδα Σητειακού Πηδηχτού! Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη, Φιλανθρωπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρύ Γυαλού Η Στέγη της Αγάπης, Σχολή Παραδοσιακών Χορών Λίτσα Βεζυράκη.

Συμμετέχουν τα μουσικά συγκροτήματα Δημήτρη Σγουρού, Αντώνη Μαρτσάκη, Βαγγέλη Γκοσμάνη, Σήφη Λιγοψυχάκη και η Χορωδία Ωδείου Φραγκίσκος Λεονταρίτης.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν: η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ και το Λιμενικό Ταμείο Σητείας.

Με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Έξω Μουλιανών, Μαρωνιάς, Χαμεζίου, του Σώματος Διασωστών Ερυθρού Σταυρού και Ναυαγοσωστων Κρήτης.

Στις 21-22 Ιουλίου το φεστιβάλ φιλοξενείται στο Άλσος Χλουβεράκη και στις 23 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας. Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.