Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του πεζοπορία -διάσχιση στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό ω/09:00 θα ξεκινήσουμε την διάσχιση του φαραγγιού και θα τερματίσουμε στην Αγία Ρουμέλη. Εκεί θα ξεκουραστούμε και μετά ω/17:30 θα πάρουμε το καραβάκι για την Χώρα Σφακίων όπου θα μας περιμένει το πούλμαν μας για την επιστροφή.

Η απόσταση που θα διανύσουμε μέσα στο φαράγγι είναι 16 χλμ.

Διάρκεια πεζοπορίας: 4.30 ώρες περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις). Βαθμός δυσκολίας: 1. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση λόγω της πολύωρης πεζοπορίας σε βραχώδες μονοπάτι. Απαραίτητος εξοπλισμός (μποτάκια ορειβατικά, προαιρετικά μπατόν, αντιανεμικό, αρκετό νερό σνακ, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό) και προαιρετικά μαγιό! Αρχηγός Γιάννης  Σπυριδάκης (τηλ. 6972667591).

Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε από Άγιο Νικόλαο ω/05:00 το πρωί. Τα μέλη μας από Οροπέδιο Λασιθίου θα πρέπει να είναι ω/05:30 στο πάρκινγκ της ΕΟ μετά τη διακλάδωση Μοχού Σταλίδας, δεξιά πριν το τούνελ.

Παρακαλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να κλειστεί το λεωφορείο. Η τιμή του εισιτηρίου θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές. Επιπλέον 5 € είσοδος στο φαράγγι  και 12,50 € το πλοίο για Σφακιά.

Δηλώσεις συμμετοχής -όροι συμμετοχής -πληροφορίες: www.eoslasithiou.gr fb  eoslasithi και τηλ. 6972667591

Ιστότοπος Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς https://www.samaria.gr/

ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ