Με αφιέρωμα στην Κρήτη παρουσιάζει η Robinson το νέο της ξενοδοχειακό αστέρι, το «Robinson Club Ιεράπετρα», που θα λάμψει από το επόμενο καλοκαίρι στο Λασίθι.
«Πιστεύω πως η επόμενη πενταετία της ανάπτυξης του τουρισμού ανήκει στο Λασίθι και την Ανατολική Κρήτη», σχολιάζει στην «ΑΝΑΤΟΛΗ» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων της χώρας Γιώργος Πελεκανάκης.
Με αφορμή τον σχεδιασμό που έχει αναπτυχθεί, το ενδιαφέρον που συνεχίζει να υπάρχει για τον τουρισμό σε περιοχές της Ιεράπετρας και της Σητείας που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα τουριστικά, όπως η βορειοδυτική πλευρά του νομού και γενικά ο Βορράς της Κρήτης, που καταγράφει μεγάλο όγκο τουριστικών υποδομών, ο κ. Πελεκανάκης αισιοδοξεί για την τουριστική ανάπτυξη του Λασιθίου.
«Το γεγονός ότι θα ανοίξει αυτό το ξενοδοχείο βοηθά για να ανοίξουν κι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή και να αναδείξουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Θεωρώ πως οι περιοχές αυτές θα είναι αναπτυσσόμενες τα επόμενα χρόνια», υπογραμμίζει εύστοχα ο κ. Πελεκανάκης.

Κρήτη:
Το πιο ευπροσάρμοστο νησί
Η εταιρεία σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με τίτλο «Διακοπές στην Κρήτη -Το πιο ευπροσάρμοστο νησί της Ελλάδας», επιχειρεί ένα εξαιρετικό πλήρες και ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο νησί, προωθώντας τη νέα μονάδα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ιεράπετρας. Το αφιέρωμα προορίζεται για την γερμανική τουριστική αγορά –στην οποία κατά βάση απευθύνεται– και η εταιρεία αναφέρει με καμάρι πως τον Μάιο του 2020 είναι η αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης του «Robinson Club Ιεράπετρα».
«Στη νότια ακτή της Κρήτης, ένα νέο Eldorado για δραστήριους παραθεριστές αναδύεται απ’ ευθείας πάνω στην παραλία», αναφέρει η εταιρεία στους υποψήφιους πελάτες παρουσιάζοντας την μαγευτική παραλιακή ζώνη που φιλοξενεί τη νέα ξενοδοχειακή δομή.
Η τελευταία στα 304 δωμάτιά της και στους υπαίθριους χώρους της υπόσχεται αξέχαστες διακοπές πάνω στην παραλία με αθλητικές δραστηριότητες στο τένις, το ποδόσφαιρο, με αθλητική πισίνα και βόλεϊ στην παραλία. Έτσι, για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν με την καρδιά τους τις διακοπές στη μοναδική νότια παραλία του Λασιθίου και της Κρήτης.

Προωθεί την κρητική διατροφή
Παράλληλα η εταιρεία προωθεί την ιδέα της κρητικής διατροφής, προαναγγέλλοντας τη λειτουργία του εστιατορίου «Γεια μας, Ιεράπετρα!».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η μητρική TUI έχει αρχίσει πλέον να επενδύει στον τομέα της ανάδειξης των κρητικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής, στοιχείο που ενισχύει σημαντικά τις συνέργειες με την τοπική αγορά και τους παραγωγούς, σε μια χρονική στιγμή που οι εισαγωγές τροφίμων είναι σε υψηλά επίπεδα.

Η καρτ- ποστάλ και το Λασίθι
Το αφιέρωμα αφορά ολόκληρη την Κρήτη με την εταιρεία να καταγράφει όλα τα παραδοσιακά σημεία ενδιαφέροντος από την δυτική έως την ανατολική Κρήτη κι από το φαράγγι της Σαμαριάς μέχρι το Βάι.
Η αναφορά στο Λασίθι ξεκινά από την καρδιά του Αγίου Νικολάου, που «είναι η βαθιά λίμνη Βουλισμένης, οι ακτές της οποίας είναι επενδεδυμένες με παστέλ χρώματα και όπου παραδοσιακά ψαροκάικα σπρώχνουν πάνω τους ένα πραγματικό μοτίβο σαν καρτ-ποστάλ».
Συνεχίζει στην Καραϊβική της Ευρώπης, το φοινικόδασος του Βάι, με την παραλία της λευκής άμμου και το μοναδικό φοινικόδασος.
Αλλά και στην παραλία του Κουρεμένου για ένα από τα ασφαλέστερα σέρφινγκ στην Ευρώπη. Μάλιστα κάνει ιδιαίτερη μνεία στα μελτέμια και στη σχολή σέρφινγκ που λειτουργεί, δίνοντας στίγμα μιας διακριτής θαλάσσιας αθλητικής δραστηριότητας, που έχει αναπτυχθεί στα ανατολική του Λασιθίου.

Ξεκινά μια νέα εποχή
Γενικά, το αφιέρωμα είναι άκρως ελκυστικό για το μέσο Γερμανό, που αναζητά ν’ ανακαλύπτει συνεχώς νέα στοιχεία της γοητείας της Κρήτης, με την ασφάλεια των ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών. Είναι το συγκεκριμένο αφιέρωμα μια ακόμα, από τις πολλές αναφορές των Γερμανών πρακτόρων στην Κρήτη; Προφανώς, δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο.
Ωστόσο, αποτελεί μια ξεχωριστή αφετηρία για το Λασίθι, την Ιεράπετρα και την Ανατολική Κρήτη, ευρύτερα. Σηματοδοτεί μια νέα εποχή που ξεκινά για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο Λασίθι.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ