Αρχική_Τοπικά νέα«Μοναστηριακή Διατροφή» στο Minos Beach Art Hotel από τον Αγιορείτη μοναχό Επιφάνιο

«Μοναστηριακή Διατροφή» στο Minos Beach Art Hotel από τον Αγιορείτη μοναχό Επιφάνιο

Από

Ημερομηνία

Το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου το πολυτελές ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel φιλοξένησε τον Αγιορείτη μοναχό Επιφάνιο αρχιμάγειρα και συγγραφέα του βιβλίου «Μαγειρική του Αγίου Όρους». Ο μοναχός Επιφάνιος, σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπαξεβάνη, ετοίμασε ένα μενού βασισμένο στις παραδοσιακές συνταγές του Αγίου Όρους, χρησιμοποιώντας αυθεντικές μεθόδους μαγειρικής με φρεσκότατα υλικά, σε μια βραδιά φόρο τιμής στη μοναστηριακή γαστρονομία. Η Αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο ψάρι και στα θαλασσινά. Χρησιμοποιεί άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά και αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες.

▪ Ο Γιώργος Μαυροειδής ήταν εκεί και μας ενημέρωσε: «Με στόχο την ανάδειξη της Μοναστηριακής Διατροφής, την υποστήριξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων και την υποστήριξη της παραγωγικής ταυτότητας του τόπου και του τουρισμού, η αλυσίδα ξενοδοχείων Blue.gr Hotels and Resorts, για άλλη μία φορά μας κατέπληξε, διοργανώνοντας στο Minos Beach art hotel, ένα όμορφο ταξίδι στη μοναστηριακή κουζίνα.

▪ Σε μια μπουκιά εφτάζυμου παξιμαδιού, μιας φέτας χαρουπόψωμου και πάνω της μία γαρίδα με ταραμά, μιας αγιορίτικης μελωμένης μελιτζάνας σε σάλτσα ντομάτα μαζί με χταπόδι, σε μια πιρουνιά φρέσκου ροφού, ψημένου σε κρεμμυδόζουμο, σε ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού Ορθής Πέτρας ή ενός ροζέ Θεόπετρας, οι θεϊκές γεύσεις εγκλωβίστηκαν και οι καλεσμένοι ταξίδεψαν στον κόσμο των Μοναστηριών. Το γαστριμαργικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με μια γλυκιά γεύση αγιορείτικου σιμιγδαλένιου χαλβά. Καπετάνιοι του γευστικού ταξιδιού: ο Μοναχός Επιφάνιος, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, η Πόπη Κουρκουτάκη και ο Κυριάκος Μυλωνάς».
ΛΕΩΝ.Κ.

 

Πρόσφατα άρθρα