Με επίκαιρη ερώτηση του προς τo Υπουργείo Υποδομών και Μεταφορών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθούν στη Περιφέρεια Κρήτης η αρμοδιότητα και η χρηματοδότηση (25 εκ.Ευρώ) για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η κατασκευή του σύγχρονου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έχει καθυστερήσει σημαντικά αφού έχουν υλοποιηθεί 50-60 περίπου χιλιόμετρα βάσει του προηγούμενου σχεδιασμού, ο οποίος εγκαταλείφθηκε χωρίς να αντικατασταθεί στην πράξη με άλλον .

Ανεξάρτητα από την πορεία υλοποίησης των νέων έργων είναι σε εκκρεμότητα η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και η αποκατάσταση των οδικών τμημάτων που έχουν υποστεί ζημιές αλλά και το μεγάλο θέμα της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας όλου του ΒΟΑΚ.

  • Επειδή καθυστερούν ανεπίτρεπτα τα έργα αποκατάστασης που ανέλαβε να υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών, ύψους 15 εκατομμυρίων για τα οποία έχει λάβει την χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων Ευρώ.
  • Επειδή καθημερινά χιλιάδες διερχόμενοι είναι αντιμέτωποι με ένα κακό οδόστρωμα, με σπασμένες μπάρες, με ελλιπή σήμανση, και ένα σωρό επικίνδυνα σημεία και «παγίδες» και
  • επειδή έχουμε καταθέσει  πρόταση για ολική μεταφορά της αρμοδιότητας σχεδιασμού, υλοποίησης και συντήρησης του ΒΟΑΚ μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης για τα οποία έχετε λάβει 15εκ.Ευρώ;

2) Προτίθεστε να διαθέσετε στην Περιφέρεια Κρήτης το ποσό των 25 εκ. Ευρώ που είναι διαθέσιμο στο τομεακό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ;».