Μαθητική κινητοποίηση για το κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στην Σητεία. Μαθητές και μαθήτριες των δύο Γυμνασίων Σητείας συμμετέχοντας στο διεθνές κίνημα μαθητών και τις παγκόσμιες κλιματικές απεργίες που λαμβάνουν χώρα από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και δράση ώστε να αποτραπεί η περεταίρω υποβάθμιση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή, προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Σητείας

Τα παιδιά  συμμετείχαν στην διοργάνωση που ξεκίνησε όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ οργάνωσε έξω από το Σουηδικό κοινοβούλιο δράση κρατώντας πανό που έγραφε «Skoistrejk forKimatel» (Σχολική απεργία για το κλίμα). Η Γκρέτα και το μαθητικό κίνημα Fridays For Future (Παρασκευές για το Μέλλον) τιμήθηκαν με το βραβείο Πρεσβευτών Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας για το 2019.

Όπως ανέφεραν οι μαθήτριες από την Σητεία, Κατερίνα Ανωγιαννάκη και Σοφία Σαβιδάκη «αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην ημέρα παγκόσμιας διαδήλωσης κατά την κλιματικής αλλαγής, γιατί γενικά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η γη  πεθαίνει κι εμείς τα παιδιά πρέπει να κάνουμε κάτι αφού οι  ενήλικες δεν ακούν το κάλεσμα της γης. Προχωρήσαμε σε αυτή τη διαδήλωση για να «ξυπνήσουμε» τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη καταλάβει πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ