ΑρχικήVideoΓιώτας Αλέξανδρου «Όταν παίζαμε για τη νίκη, Καραγκιόζη μου»: Eπίκαιρο ιστορικό βιβλίο...

Γιώτας Αλέξανδρου «Όταν παίζαμε για τη νίκη, Καραγκιόζη μου»: Eπίκαιρο ιστορικό βιβλίο για μαθητές από την περίοδο της Κατοχής (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Στα πλαίσια των προγραμμάτων ERASMUS, τα στοχεύουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, διοργάνωσαν, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, μια όμορφη εκδήλωση η οποία περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Αλέξανδρου «Όταν παίζαμε για τη νίκη, Καραγκιόζη μου»… ένα βιβλίο που έχει πολλά να πει στις ψυχές των μικρών μας φίλων για ένα τόσο σημαντικό γεγονός της σύγχρονης ιστορίας, όπως είναι αυτό του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου στην Ελλάδα!

Την συγγραφέα καλωσόρισε η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού κ. Κρυσταλλένια Λιανά με αναφορές στις δράσεις του σχολείου, αλλά και στο σημαντικό συγγραφικό έργο της Γιώτας Αλεξάνδρου. Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Πρατσίνη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70-11ης Ενότητας Λασιθίου και η φιλόλογος Ανθή Ρουμπελάκη. Ιδιαίτερα συγκλονιστική ήταν η αφήγηση από τη συγγραφέα, αποσπασμάτων από το βιβλίο της. Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο από μαθητές της 3ης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, βασισμένο στην ιστορία του βιβλίου.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου

Πρόσφατα άρθρα