Πράσινο φως έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου στη συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Ν. Λασιθίου, για την αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Νικολάου.
Όπως ήδη έγραψε η ΑΝΑΤΟΛΗ, η Ένωση Εκπαιδευτών ζήτησε με επιστολή της την παραχώρηση χρήσης του πάρκου, προκειμένου να αναπτύξει εκεί, αφιλοκερδώς, δράσεις σχετικές με την κυκλοφοριακή εκπαίδευση μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και πολιτών γενικότερα, δυο μέρες την εβδομάδα.
Ο Αντιδήμαρχος Κων. Καστελλιανάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη δρομολόγηση της αξιοποίησης του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, που παρέμενε αναξιοποίητο επί πολλά χρόνια. Επιτυγχάνοντας τη συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτών, ο Δήμος προχωρεί πλέον στην αξιοποίησή του για το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Συντηρήθηκαν τα αυτοκίνητα
Συνολικά δέκα τέσσερα μικρά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τα οποία είχε εξ αρχής προμηθευτεί ο Δήμος (αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν) βγήκαν από την αποθήκη και συντηρήθηκαν ώστε να αξιοποιηθούν και αυτά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αυτά θα αποθηκευτούν σε κοντέινερ, το οποίο ο Δήμος θα τοποθετήσει σε χώρο του πάρκου και θα ορίσει υπάλληλο που θα είναι υπεύθυνος να τα βγάζει και να τα βάζει στο κοντέινερ, όταν τελειώνει η εκπαίδευση με αυτά.
Στόχος, όπως είπε ο κ. Καστελλιανάκης, είναι σε ένα ή ενάμισι μήνα, το πάρκο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Ν.Τ.