ΑρχικήVideo"Έλα στη θέση μου, περπάτα μαζί μου": Μια βόλτα στην πόλη από...

“Έλα στη θέση μου, περπάτα μαζί μου”: Μια βόλτα στην πόλη από Τροχαία Αγ. Νικολάου και Ένωση ΑμεΑ Επαρχ. Μεραμπέλλου που αναδεικνύει τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία(βίντεο-φώτο)

Από

Ημερομηνία

“Έλα στη θέση μου, περπάτα μαζί μου”: Κοινή δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου και την Ένωση Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Επαρχίας Μεραμπέλλου. Μια κοινήβόλτ, που αν μη τι άλλο αναδεικνύει τόσο τα προβλήματα σε υποδομές για τα ΑμεΑ όσο και την έλλειψη ανθρωπιάς, παιδείας και στοιχειωδών αισθημάτων σεβασμού που δυστυχέστατα διακρίνει πολλούς οδηγούς.

Ο πρόεδρος Γιώργος Μαυροφόρος, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Ευαγγελινάκης και τα μέλη της Ένωσης Μαριάννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Γαρεφαλάκης, με τη βοήθεια του Διοικητή Πέτρου Ζερβάκη, του υποδιοικητή Μανόλη Φιλανδαράκη και αστυνομικών της Τροχαίας έκαναν, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), κοινή πορεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Αγίου Νικολάου, καταδεικνυοντας τα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να παρατηρούνται τόσο με τα πεζοδρόμια και τις ράμπες των αναπήρων όσο και με την κακή νοοτροπία που διέπει δυστυχώς μεγάλο μέρος ρων οδηγών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε περίπου 30 με 40 λεπτά πορείας, διαπιστώθηκαν – και τις είδαμε και ιδίοις όμμασι… – 10 περίπου (!) παραβάσεις με σταθμεύσεις οχημάτων πάνω σε ράμπες με τρόπο που εμπόδισαν την σημερινή πορεία των μελών της Ένωσης και όλων φυσικά των υπολοίπων ΑμεΑ που διασχίζουν τους δρόμους. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας μάλιστα δεν έκοψαν κλήσεις αλλά τους μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια που είχαν ετοιμάσει τυπώσει με αφορμή τη σημερινή Ημέρα και δράση.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα