ΑρχικήVideoΈτσι γίνεται το σωστό κλάδεμα των ελαιόδεντρων (βίντεο)

Έτσι γίνεται το σωστό κλάδεμα των ελαιόδεντρων (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κριτσά με θέμα: «Κλάδεμα ελαιοδέντρων / διαχείριση υπολειμμάτων κλαδέματος». Ομιλητής ήταν ο γεωπόνος, ομότιμος καθηγητής δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης κ. Σπυρίδων Λιονάκης.

Το σεμινάριο (2ο έτος υλοποίησης) εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του Καν. (ΕΕ) 611/2014 & 615/2014 της περιόδου 2018-2021, δράση προγράμματος με την υπ’ αριθ. 653/25431/30.3.2018 απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υλοποιείται από το τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων της Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Κλάδεμα ονομάζουμε την δενδροκομική εργασία, κατά την οποία αφαιρούμε τμήματα του δέντρου για να πετύχουμε ισχυρό σκελετό και κατάλληλο σχήμα που διευκολύνει τις καλλιεργητικές φροντίδες και για να επηρεάσουμε ευνοϊκά τη βλάστηση και τη καρποφορία του δέντρου.

«Τα φύλλα που δεν τα βλέπει ο ήλιος δεν παράγουν»

«Υπάρχει ένας κανόνας» ενημέρωσε ο κ. Λιονάκης «…τα φύλλα ενός δέντρου που δεν τα βλέπει ο ήλιος δεν φωτοσυνθέτουν που σημαίνει ότι δεν είναι πλήρως λειτουργικά και δεν παράγουν. Η βλάστηση που είναι στο κέντρο και δεν τη βλέπει ο ήλιος δεν παράγει».

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου

Πρόσφατα άρθρα