Ρεπορτάζ στα “Δύο Αοράκια”: Νίκος Σγουρός 

Επέστρεψε στην ΑΕΚ πριν από ένα περίπου μήνα και οι… χαρές και οι κούπες δεν άργησαν καθόλου να έλθουν! Ο σπουδαίος Νίκος Ζήσης, λίγο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο, μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για τα συναισθήματα του μετά το πρώτο τρόπαιο που κατακτά με την “Βασίλισσα” του ελληνικού μπάσκετ μετά από 18 ολόκληρα χρόνια (και το πρωτάθλημα του 2002).

Όπως είπε ο MVP του τελικού “όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε έναν μήνα, ήταν πίεση και για μένα να έλθω να παίξω ένα τελικό και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Στην αρχή ήμουν λίγο νευρικός, χαίρομαι όμως που μετά βοήθησα την ομάδα να κατακτήσω ακόμη ένα τίτλο, αυτό μετράει. Ο τίτλος μένει για την ΑΕΚ, την ιστορία, τον κόσμο της, τον πρόεδρό της και όλους τους ανθρώπους της ομάδας“.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Μάκη Αγγελόπουλου στην “Α” για το ότι η ΑΕΚ θα παίξει φέτος σε δύο ακόμη τελικούς τόνισε πως “πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του αλλά δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει αυτός ο τίτλος. Πρώτος στόχος είναι το Basketball Champions League, να δούμε με ποιον θα παίξουμε πρώτα στους ’16’. Και στο πρωτάθλημα είδαμε ότι δεν είναι εύκολο, και ο Προμηθέας και το Περιστέρι είναι δυνατές ομάδες”.

Στην ερώτησή μας εάν θα τον δούμε να φορά ξανά τη φανέλα της εθνικής ομάδας ξανά το καλοκαίρι, ο Νίκος Ζήσης απάντησε πως “αυτό ούτε καν το σκέφτομαι τώρα, σκέφτομαι πως θα βοηθήσω την ΑΕΚ. Έχω σταματήσει εδώ και 5 χρόνια, δεν το έχω σκεφτεί καν“.