ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Η μείωση δρομολογίων, επιβατών και εισπράξεων είναι μεγάλη, της τάξεως του 95%, δεν μπορούμε να αντέξουμε παραπάνω από έναν μήνα” τονίζει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Νίκος Καρπαθιωτάκης.

Όπως μας είπε, από αύριο, Σάββατο, ο σταθμός του ΚΤΕΛ στον Άγιο Νικόλαο θα είναι κλειστός για την προστασία και προφύλαξη του επιβατικού κοινού, ενώ δεν θα εκτελείται κανένα δρομολόγιο ούτε προς την ενδοχώρα του Δήμου, ούτε προς Ιεράπετρα και Σητεία, παρά μόνο τρία υποτυπώδη δρομολόγια στην κεντρική γραμμή Άγιος Νικόλαος-Ηράκλειο και άλλα τόσα για επιστροφή. Αυτά, προσθέτει, θα είναι εμφανή για το κοινό έξω από το σταθμό.

Οι ώρες:

  • Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο 7.30 το πρωί, 12.30 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα
  • Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος: 7 το πρωί, 12.45 το μεσημέρι και 6.45 το απόγευμα

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Καρπαθιωτάκης, από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου θα εξυπηρετεί ένα δρομολόγιο προς Ιεράπετρα και ένα προς Σητεία.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα ισχύουν τα δρομολόγια:

  • Άγιος Νικόλαος-Ιεράπετρα: στις 8.15 το πρωί και Ιεράπετρα – Άγιος Νικόλαος στις 11.30 το πρωί
  • Άγιος Νικόλαος – Σητεία: στις 8.15 το πρωί και Σητεία – Άγιος Νικόλαος στις 11 το πρωί

Όπως ανέφερε σχετικά πριν από λίγο , το ΚΤΕΛ από την πρώτη στιγμή ακολούθησε την κυβερνητική στρατηγική και τα αυστηρά μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό μειώνοντας δραστικά τα δρομολόγια.

Η καθημερινή, όπως λέει, μείωση της εισπραξιμότητας αγγίζει το 95%, καθώς από τους 6.000 επιβάτες που διακινούνταν καθημερινά “τώρα δεν διακινούνται ούτε 150”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 350 λεωφορεία που εκτελούσαν δρομολόγια καθημερινά, ο αριθμός πλέον αυτός είχε πέσει τις τελευταίες ημέρες περί τα 10.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ