Από το Γραφείο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 18/3/2020, οι αιμοληψίες Αιμοδοτών πραγματοποιούνται μόνο στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου με είσοδο από την οδό Εργατικής Εστίας. Η αίθουσα είναι απομονωμένη  και  τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ώστε να διευκολύνουμε τους  αιμοδότες  να προσέρχονται για προσφορά αίματος  σε χώρο που βρίσκεται εκτός Νοσοκομείου και να αιμοδοτούν με ασφάλεια. Οι αιμοδότες δε θα πρέπει να προσέρχονται αν υπάρχει το παραμικρό σύμπτωμα κρυολογήματος ή λοίμωξης αναπνευστικού όπως  πυρετός, βήχας, συνάχι τόσο στους ίδιους όσο και στο περιβάλλον τους τις τελευταίες 2 εβδομάδες (σημ. το αίμα δεν ελέγχεται για τον κορονοιο). Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες από την πλήρη  υποχώρηση των συμπτωμάτων  και να αισθάνονται τελείως καλά.

Οι αιμοληψίες  θα πραγματοποιούνται  9:00-13:00  το πρωί  τις καθημερινές ημέρες και Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα  5:00-7:30 μ.μ. ΜΟΝΟ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  στο παρακάτω τηλέφωνο προκειμένου να αποφεύγεται μακρά παραμονή και συνωστισμός των αιμοδοτών στον ίδιο χώρο.  Οι αιμοληψίες με ραντεβού θα πραγματοποιούνται από την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.

Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού 28413 43103.

Θα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, προσφέροντας αίμα  τώρα που λόγω της επερχόμενης επιδημίας, τα αποθέματα αίματος θα συρρικνωθούν δραματικά θέτοντας σε κίνδυνο πολλούς συμπολίτες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.