Στο πλαίσιο των νέων δεδομένων λόγω κορωνοιού, δόθηκε πριν από λίγη ώρα, συνέντευξη τύπου σε τοπικά Μέσα, μέσω skype, από τον Δήμαρχο Σητείας.

Ο κ. Γιώργος Ζερβάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Μέσων και μέσω αυτών τους πολίτες, για την διαμορφούμενη κατάσταση, προχωρώντας παράλληλα σε μία αναδρομή της εβδομάδας που ολοκληρώνεται την οποία και χαρακτήρισε «δύσκολη» για το Δήμο Σητείας, λόγω και του περιστατικού του κορωνοιού. Εξέφρασε παράλληλα την χαρά του για την ομαλή εξέλιξη της υγείας της ασθενούς καθώς και για το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε δεύτερο περιστατικό την εβδομάδα που ολοκληρώνεται.

Ωστόσο όπως πρόσθεσε οι ημέρες που διανύουμε αλλά και οι επόμενες είναι κρίσιμες. Ο Δήμος Σητείας είναι σε αυξημένη επιφυλακή. «Τα μέτρα έχουν ενταθεί, ο κόσμος έχει κατανοήσει την δυσκολία της κατάστασης και δεν πρέπει επ’ ουδενί να χαλαρώσουμε. Να μην υπάρξει ανοχή στα θέματα αυστηρής τήρησης των κανόνων και των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από τους κρατικούς φορείς και την υγειονομική κοινότητα».

Ο Δήμαρχος Σητείας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, πέραν του κρίσιμου ζητήματος της δημόσιας υγείας που είναι όπως τόνισε πρώτιστο και βασικό μέλημα του Δήμου και όλων των πολιτών, και για το τι μέλει γενέσθαι σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα τόσο του Δήμου όσο και την καθημερινότητα των δημοτών. Ανέφερε δε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να σταθεί κοντά τους πολίτες με μέτρα που μπορεί να ληφθούν για τα οποία όμως είναι νωρίς ακόμη να ληφθούν αποφάσεις αφού δεν υπάρχει ακόμη σαφή εικόνα για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην πάροδο του χρόνου. Η Δημοτική Αρχή πάντως ήδη έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Οικονομική Επιτροπή όπως είπε σε μία πρώτη επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων και ενός σχεδιασμού που όμως εξαρτώνται άμεσα από τη διάρκεια και την ένταση του φαινομένου καθώς και την στήριξη της πολιτείας αλλά και τις αντοχές των υπηρεσιών του Δήμου. «Να είναι σίγουροι οι συνδημότες μας ότι πρόθεση μας είναι να είμαστε κοντά τους» τόνισε.

Επίσης σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχει μία αναστολή κάποιων δράσεων των υπηρεσιών του Δήμου όμως νευραλγικά του κομμάτια όπως η Υπηρεσία Καθαριότητας και οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι λειτουργούν με εντεινόμενους ρυθμούς. Ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ