Στον τουριστικό τομέα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την τουριστική σεζόν, αν θα δεχθούμε φέτος τουρίστες, κι αν ναι, με ποια κριτήρια και αν πάρχει σκέψη να εκδοθεί λίστα χωρών που οι πολίτες τους θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ο κ. Πέτσας απάντηση:

Ο τουρισμός, όπως όλοι γνωρίζουμε, συμβάλλει πάρα πολύ στο Α.Ε.Π. της χώρας μας, στο εθνικό μας εισόδημα. Αυτή τη στιγμή, δίνουμε τη μάχη με τον κορονοϊό, έχουν ανασταλεί πολλές οικονομικές δραστηριότητες, έχει περιοριστεί δραματικά η σύνδεση της χώρας με άλλες χώρες του εξωτερικού. Άρα έχουν μειωθεί δραστικά αυτό το διάστημα οι επισκέψεις αλλοδαπών.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το επόμενο χρονικό διάστημα και από το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό, στο επίπεδο της υγειονομικής κρίσης.

Αν ξεπεραστεί σχετικά  γρήγορα, τότε η τουριστική σεζόν, η οποία κορυφώνεται το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, δεν θα έχει τόσο μεγάλες απώλειες. Αν, όμως, ο κορονοϊός συνεχίσει να απειλεί σοβαρά και να δοκιμάζει τα συστήματα υγείας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή άλλων χωρών οι οποίες τροφοδοτούν με τουρίστες τη χώρα μας, τότε θα επανασχεδιάσουμε τη στάση μας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα, έχει ανασταλεί η λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα εξετάσουμε αργότερα προς το τέλος Απριλίου και αρχές Μαΐου, τη στάση μας απέναντι στα τουριστικά ρεύματα των επόμενων μηνών.