Το Πάσχα και την Ανάσταση του 2020 θα την θυμόμαστε όλοι μας και για όλη μας την ζωή, ελέω του κορωνοϊού.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, παραδοσιακά κάθε χρόνο οι δρόμοι και η Λίμνη του Αγίου Νικολάου σφύζουν από ζωή. Ντόπιοι, τουρίστες, επισκέπτες, γεμίζουν, απ’ άκρη σ’ άκρη, κάθε γωνιά της πόλης, και με μια λαμπάδα στο χέρι προσμένουν το “Χριστός Ανέστη”.

Οι μοναδικές εικόνες της γεμάτης Λίμνης της πρωτεύουσας του Λασιθίου κάθε χρόνο τέτοια εποχή “ταξιδεύουν” σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο να “ντύνεται” από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και το Φως που κρατούν στα χέρια, περιμετρικά οι πιστοί – δημιουργώντας ένα πανέμορφο και συνάμα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

Φέτος, λόγω και των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, τα πράγματα, δυστυχώς, ήταν εντελώς διαφορετικά. Όπως θα δείτε και στο βίντεο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, οι δρόμοι και ο χώρος της Λίμνης του Αγίου Νικολάου λίγα λεπτά πριν από την Ανάσταση είναι ερμητικά άδειοι, με τις Λειτουργίες από τα μεγάφωνα των Ναών και τον κόσμο στα μπαλκόνια να είναι τα μόνα που θυμίζουν αυτά που γνωρίζουμε.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το “Χριστός Ανέστη”, περιμετρικά της πόλεως πυροτεχνήματα – σαφώς λιγότερα από τα καθιερωμένα – έδωσαν έναν τόνο, όπως και οι ευχές των ανθρώπων στα μπαλκόνια για τα Χρόνια Πολλά.

Προσδοκία και ελπίδα όλων, το Πάσχα του 2021 να μας βρει όλους εδώ και υγιείς, για να γιορτάσουμε μαζί, διπλά, τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης με τον προσήκοντα τρόπο και για να ζήσουμε ξανά μαγευτικές στιγμές όπως αυτές:

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ν.Σ.