ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΔιαγωνισμός ζωγραφικής: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον κορονοϊό»

Διαγωνισμός ζωγραφικής: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον κορονοϊό»

Από

Ημερομηνία

Εικόνες από τις σχολικές αίθουσες, τις παιδικές χαρές, τα παιχνίδια με φίλους, πριν και μετά τον κορονοϊό, αποτύπωσαν με μαρκαδόρους, πινέλα και μπογιές δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργάνωσε η ΚΕΔΗΘ με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον κορονοϊό».

Συνολικά, 103 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) και εξέφρασαν σε μία κόλλα λευκό χαρτί τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τον τρόπο που άλλαξε η ζωή τους από τον πολυήμερο εγκλεισμό στο σπίτι, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι μικροί σε ηλικία συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, με τη δική τους οπτική ματιά παρουσίασαν, μέσω της ζωγραφικής, πώς έπαιζαν ανέμελα προ κορονοϊού στις αυλές των σχολείων με τους συμμαθητές τους και στη συνέχεια πώς έκαναν μάθημα πίσω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο του σπιτιού τους. Πώς αγκάλιαζαν αρχικά τους φίλους τους και πώς τους συνάντησαν φορώντας μάσκες και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Πώς η Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτη με αυτοκίνητα και κόσμο να περιφέρεται στους δρόμους και λόγω της πανδημίας ερήμωσε. Πώς οι παιδικές χαρές γέμιζαν από φωνές και τραγούδια και ξαφνικά οι κούνιες άδειασαν.

Το άλμπουμ με όλες τις ζωγραφιές των παιδιών αναρτήθηκε στη σελίδα της ΚΕΔΗΘ στο facebook, όπου θα ψηφιστούν με likes, ωστόσο όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, «μεγαλύτερη σημασία έχει η συμμετοχή που ήταν εντυπωσιακή».

«Είναι καταπληκτικό το πώς ένιωσαν τα παιδιά και το απέδωσαν μέσα από τις ζωγραφιές τους. Είναι μια εμπειρία να δει κάποιος όλο το άλμπουμ. Άλλες ζωγραφιές έχουν χιούμορ και άλλες βγάζουν μια θλίψη για την κατάσταση που έζησαν, αλλά δίχως φόβο και με αισιοδοξία», προσθέτει η κ. Κοσμοπούλου.

Οι τρεις πρώτες ζωγραφιές με τα περισσότερα likes θα κερδίσουν από μία βόλτα στον Θερμαϊκό κόλπο, ωστόσο επιδίωξη της ΚΕΔΗΘ είναι να επιβραβευτούν όλες οι συμμετοχές, που θα εκτεθούν σε έκθεση μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορονοϊό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόσφατα άρθρα