Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, του Μητροπολίτη Ιεραπύντης & Σητείας κ. Κύριλλου, της  Προϊσταμένης της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσας Σοφιανού στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της   Μητροπόλεως Ιεραπύντης & Σητείας & Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού κ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Νικ. Πανουτσόπουλος,  το στέλεχος της Τ.Υ. της  Π.Ε. Λασιθίου κ. Βέτα Μαργιούλα και ο Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικ. Παπαδάκης.

Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την συνεργασία για την συνέχιση των ανασκαφών κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Ιεράπετρα, όπου έχουν εντοπιστεί πολύ σημαντικά ευρήματα παλαιοχριστιανικής βασιλικής και μεγάλης ρωμαϊκής δεξαμενής.

Η συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών κατέστη εφικτή με την εγγραφή πίστωσης 100.000 € στο τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Λασιθίου.

Κατά την συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση και αναφορά στα μέχρι σήμερα ευρήματα, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, αλλά και γενικότερα στο ανασκαφικό έργο της Εφορίας Αρχαιοτήτων, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η τριμερής αυτή συνεργασία.