Συνελήφθη την Παρασκευή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπάλληλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Γαργαδόρος.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Θυμιζουμε ότι στην κατάσβεση συμμετειχε ισχυρή δύναμη της Πυρσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου από 20 άτομα, το πεζοπόρο Τμήμα της Π.Υ., 5 ατόμων  που ήρθε από το Ηράκλειο, 8 άτομα της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαϊά η οποία ξέσπασε περίπου τις 2 μ.μ..

Η πυρκαγιά απείλησε οικίες, μια ξενοδοχειακή μονάδα και επιχειρήσεις εστίασης και ξέσπασε περί τα 200 μ. από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, σε έκταση καλυμμένη από ξερά χόρτα, χαμηλή δασική βλάστηση, ελαιόδεντρα και χαρουπιές.

Η φωτιά ξεκίνησε από μία ξύλινη ψαρόβαρκα η οποία είχε τοποθετηθεί σε αγρό, μαζί με άλλες, όπου γινόταν συντήρησή τους. Η φωτιά λόγω του ισχυρού ανέμου και των ξερών χόρτων εξαπλώθηκε με ταχύτητα καίοντας μεγάλη έκταση, από τον περιφερειακό δρόμο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου έως και πίσω από το ξενοδοχείο «Αριάδνη» ιδιοκτησίας Βαρκαράκη.

Μετά από ειδοποίηση περιοίκου, που φώναξε ότι σε οικία η οποία βρισκόταν στην πορεία της φωτιάς παρέμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα, πυροσβέστες και πολίτες μπήκαν στο σπίτι και απομάκρυναν μέσα από καπνούς την ηλικιωμένη, μεταφέροντάς την σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια με συντονισμένες προσπάθειες ελέγχθηκε το μέτωπο που απειλούσε να κάψει το σπίτι.

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν ολόκληρο το λόφο και την ευρύτερη περιοχή του Γαργαδόρου, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν και οι λίγοι λουόμενοι από την παραλία.
Τα αποκαϊδια παρασυρμένα από τον άνεμο  κατέκλυσαν χώρους του ξενοδοχείου, που ετοιμαζόταν να ανοίξει τις αρχές Ιουλίου και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες θα απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες καθαρισμού και φρεσκαρίσματος των τμημάτων κοντά στην περιφερειακή περίφραξη.