Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο γήπεδο του Καλού Χωριού η συνάντηση που είχε διοργανώσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου με τα σωματεία της δύναμής της προκειμένου να συζητήσουν για την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 στο Λασίθι.
Προσκλήθηκαν όλα τα σωματεία τόσο της Α’ όσο και της Β’ κατηγορίας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων και έγινε ενημέρωση για τελευταίες εξελίξεις μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω covid-19.
Έγινε συζήτηση για τον αριθμό των ομάδων και οι περισσότεροι πρότειναν η Α΄ αλλά και η Β΄ κατηγορία να διεξαχθούν με δέκα ομάδες χωρίς τη διεξαγωγή των play off.
Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για ηλικία και τον αριθμό των «μικρών» σε ηλικία ποδοσφαιριστών σε κάθε κατηγορία, να υπάρξει επίσης όριο και αριθμός «μεγάλων» στο Β’ τοπικό.

Όσον αφορά την έναρξη πρότειναν τα πρωταθλήματα να αρχίσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές.
Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Παιδικό πρωτάθλημα Κ14 και ακόμη στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, τις Μικτές ομάδες, τη διαιτησία
Η ΕΠΣ Λασιθίου συγκέντρωσε όλες τις προτάσεις και θα τις συζητήσει σε επόμενη συνεδρίασή της ώστε να καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο της έντυπης έκδοσης της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.