Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣτήριξη για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

Στήριξη για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

Από

Ημερομηνία

Έκκληση προς την Πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unesco κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και στην υπουργό πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη για τη στήριξη της προσπάθειας που είναι σε εξέλιξη για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco , απεύθυνε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η οποία την Τετάρτη συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο νησί που αποτέλεσε τόπο εγκλεισμού, κοινωνικής απομόνωσης και μαρτυρίου.

Η κ. Αγγελοπούλου, σε δηλώσεις της τόνισε «ότι  η επιτροπή 2021 με επίγνωση του ρόλου της, επιχειρεί  ν’ αναδείξει και να πείσει τους ανθρώπους εκτός Ελλάδας ότι εδώ υπάρχει ένας αστερισμός ιερών τόπων, ανάμεσά τους και η Σπιναλόγκα, το “μακρύ αγκάθι”, ένα νησί  πόνου, από το οποίο πέρασαν διαφορετικοί πολιτισμοί, Ενετοί, Οθωμανοί και αργότερα έγινε το καταφύγιο των λεπρών, το μέρος που πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί από την ζωή στον Άδη.

Πρόκειται για ένα οικουμενικό Μνημείο με αξίες και είναι υποχρέωση μας, να σεβαστούμε την ιστορία μας και ν’ αναδείξουμε ότι ιερό έχει συμβεί τα 200 αυτά χρόνια στον τόπο μας. Συγκεκριμένα μέσα απ αυτό ν’ αναδειχθούν αξίες, όπως η αντοχή, η γενναιότητα, η ανθεκτικότητα και η αγάπη για τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο νησί της Σπιναλόγκας, δηλώνοντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, για να φανεί η αξία του Μνημείου. Μάλιστα όπως τόνισε με την βοήθεια της προέδρου της επιτροπής του «Ελλάδα 2021», θα γίνουν τα επόμενα βήματα, προσδοκώντας  ότι το λόμπυ που πρέπει να δημιουργηθεί  μαζί με το υπουργείο πολιτισμού θα καταφέρει την επόμενη χρονιά να επιτευχθεί η ανακοίνωση της ένταξης της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Η πρόεδρος της επιτροπής του «Ελλάδα 2021» ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στον Άγιο Νικόλαο, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Blue Palace παρουσία φορέων και αρχών.

Στην εκδήλωση αυτή, ανακοινώθηκε η πρόταση του Δήμου Αγίου Νικολάου, ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα η διοργάνωση φεστιβάλ κινηματογράφου – πρόταση – που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης.

Την κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, συνόδευσε ο κ. Νίκος Κανελόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιονίων Νήσων και μέλος της Ολομέλειας της επιτροπής «Ελλάδα 2021» καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου Αγίου Νικολάου.

 

 

Πρόσφατα άρθρα