ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΟι κάτοικοι του Χαμεζίου ζητούν πρόσβαση στο νέο δρόμο, αλλά και αποκατάσταση...

Οι κάτοικοι του Χαμεζίου ζητούν πρόσβαση στο νέο δρόμο, αλλά και αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το έργο

Από

Ημερομηνία

Κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χαμεζίου κ. Δημήτρη Γαρεφαλάκη έθεσαν στη διάρκεια συνάντησης με αρμοδίους του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο την πρόσβαση και τη χρήση  του νέου τμήματος. Άλλωστε το εν λόγω τμήμα περιλαμβάνει και τη γέφυρα του Χαμεζίου.

Ο κ. Γαρεφαλάκης ανέφερε ότι «σε συζήτηση με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη ετέθη αρχικά το ζήτημα της εισόδου του Χαμεζίου από το νέο δρόμο, κάτι που μέχρι τώρα δεν υφίσταται. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι δεν τυγχάνουν των θετικών, που απορρέουν από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, την ώρα που πολλές αγροτικές ιδιοκτησίες, κήποι κλπ. καταστράφηκαν για να γίνει το έργο κι ακόμα μάλιστα εκκρεμούν αποζημιώσεις.

Η ανταπόκριση από την πλευρά της υπηρεσίας ήταν θετική εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Έχει εντοπιστεί σημείο που μπορεί να αποτελέσει είσοδο από την εθνική για το χωριό- μετά τον κόμβο της Σκοπής- όμως το ζητούμενο είναι η κλίση του δρόμου. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε μάλιστα να πραγματοποιηθεί σύντομα επίσκεψη κλιμακίου να γίνει αυτοψία και να εξεταστεί το θέμα. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Υπήρξε γόνιμη συζήτηση και θετική ανταπόκριση για την επίλυσή του.

Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας διότι πρωτίστως αφορά την ασφάλεια  των πολιτών. Διευκολύνει παράλληλα την κυκλοφορία και συμβάλει στην αποφυγή της υφιστάμενης ταλαιπωρίας».

Ετέθη επίσης η αποκατάσταση της περιοχής κάτω από την γέφυρα και το νέο δρόμο στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση των κατοίκων στις περιουσίες τους. Πάντως εκφράστηκε η διαβεβαίωση της αποκατάστασης των ζημιών και των προβλημάτων γενικότερα.

 

Ο δρόμος «έχει κόψει»

Αναφορά έγινε και στο πρόβλημα που υφίσταται -εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα- σε τμήμα του δρόμου στο τμήμα μεταξύ Χαμεζίου και Αγκαθιά. Στην παλιά εθνική οδό, σε σημεία ο δρόμος «έχει κόψει». Αρμόδια είναι βέβαια η Περιφέρεια, όπως αναφέρθηκε.

«Ωστόσο είναι σημαντικότατο ζήτημα», όπως υπενθύμισε ο κ. Γαρεφαλάκης, «αφού από το κομμάτι αυτό του δρόμου από και προς Σητεία διεξάγεται η κυκλοφορία των λεωφορείων, βαρέων οχημάτων και φυσικά είναι ο δρόμος που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του χωριού».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα