Σταδιακή φαίνεται να είναι η συμμόρφωση των πολιτών στην ελεγχόμενη στάθμευση με κάρτα σε κεντρικούς δρόμους της Σητείας. Από τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, οπότε το μέτρο ετέθη σε ισχύ, οι έλεγχοι της Αστυνομίας είναι καθημερινοί και ήδη έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις. Σκοπός, όπως τονίζουν οι Αστυνομικές Αρχές, είναι να αντιληφθούν οι πολίτες την αναγκαιότητα εφαρμογής όσων προβλέπονται ώστε να είναι όσο το δυνατόν ομαλή η κυκλοφοριακή καθημερινότητα στην πόλη, προς όφελος ντόπιων και επισκεπτών. Η συμβολή των πολιτών είναι απαραίτητη στην κατεύθυνση αυτή, επομένως ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας και όχι η απειλή των προστίμων.

Το μέτρο ισχύει από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στις οδούς με ειδική σήμανση, στην Παπανδρέου, στην Καραμανλή, στη Μύσωνος, στη Δημοκρίτου και στη Δασκαλογιάννη.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας κ. Γιάννης Παπαδάκης σημείωσε ότι «το μέτρο εφαρμόζεται για άλλη μία χρονιά σε συγκεκριμένους, κεντρικούς δρόμους και σε μία χρονική περίοδο που η κίνηση αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγω θέρους. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, δίδεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης στους πολίτες. Οι οδηγοί μπορούν να παρκάρουν στα κεντρικά αυτά σημεία για τον χρόνο που χρειάζεται ο καθένας. Το χρηματικό αντίτιμο που αντιστοιχεί σε ένα ευρώ ανά ώρα. Έτσι εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες, είτε πρόκειται για ντόπιους, είτε για επισκέπτες. Το μέτρο αφορά κεντρικά σημεία, άρα και κεντρικές θέσεις στάθμευσης. Κοντά στην κεντρική πλατεία, στην βόλτα, στην αγορά κλπ. Διανύουμε μία περίοδο όπου η κίνηση αυξάνεται καθημερινά. Προσπαθούμε με αυτή τη διαδικασία να ελαχιστοποιούμε την χρήση από κάθε άτομο της κάθε θέσης στον αναγκαίο χρόνο που θέλει και χρειάζεται. Όχι να παραμένει σε μία θέση τέσσερις ή και πέντε ώρες. Να γίνεται χρήση χρονικά, όσο απαιτείται και ακολούθως να ελευθερώνεται  η θέση για να χρησιμοποιείται και από επόμενο πολίτη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.