Συνεχίζει και εντατικοποιεί τους ελέγχους του το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου, ενόψει και του  τριημέρου και της μεγάλης εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως είπε σχετικά ο Διοικητής Πέτρος Ζερβάκης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που γίνονται σήμερα στον κόμβο του Ξηροκάμπου, η Υπηρεσία εστιάζει στις επικίνδυνες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.  (κατανάλωση αλκοόλ κατά την οδήγηση, μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και κράνους, αντικανονικό προπέρασμα και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση) “που αποτελούν την κύρια αιτία πρόκλησης σοβαρών ή και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων”.

Στόχος της Τροχαίας, όπως τόνισε, είναι “να μεταβούν όλοι οι πολίτες με ασφάλεια στους προορισμούς τους και να επιστρέψουν πάλι μετά τις γιορτινές μέρες στα σπίτια τους”.

Επιπλέον, έλεγχοι διενεργήθηκαν για την τήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί) και σε μέσα ιδιωτικής μίσθωσης (βανάκια).

Ο κ. Ζερβάκης συνέστησε, επίσης, στους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες λόγω των περιπατητών που αυτές τις ημέρες κινούνται προς την Παναγία την Φανερωμένη. Στους ίδιους τους περιπατητές συνέστησε να φέρουν μαζί τους κάποιο φωτεινό αντικείμενο-φακό ώστε να μπορούν να γίνονται αντιληπτοί από τους οδηγούς τις βραδινές ώρες.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ