Ένα επιπλέον κρούσμα κορονοϊού είχαμε χθες στο Λασίθι με νεαρή γυναίκα, το οποίο όμως ήταν αναμενόμενο. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ προέκυψε από την εξέταση της Ελληνίδας συζύγου του Ισπανού άνδρα που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό πρόσφατα. Το ζευγάρι που διαμένει μόνιμα στην Ισπανία είχε έρθει για διακοπές στην περιοχή – λόγω καταγωγής – και κινήθηκε ανάμεσα σε περιοχές των δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, λόγω οικογενειακών σχέσεων.

Ωστόσο, τα τεστ έδειξαν πως εκτός από το ζευγάρι δεν επηρεάστηκαν ούτε ηλικιωμένοι συγγενείς ούτε άλλοι με τους οποίους είχαν επαφές. Οι άνθρωποι παραμένουν κατ’ οίκον για να περάσει το διάστημα της καραντίνας.

Το γεγονός ότι δεν γίνονται εξετάσεις ξανά σε επισκέπτες που έχει περάσει το 14ημερο της καραντίνας, μοιάζει να απασχολεί αρκετούς πολίτες που αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι αλήθεια πως έχει καταγραφεί στις περιπτώσεις των κρουσμάτων που δεν νοσηλευθήκαν σε νοσοκομείο, αλλά έμειναν κατ’ οίκον ή σε ξενοδοχείο Covid 19 και ολοκληρώθηκε η περίοδος της προβλεπόμενης καραντίνας. Η εξήγηση που δίνεται είναι πως δεν είναι αναγκαία η εξέτασή τους διότι δεν πρόκειται για κρούσματα που έχουν παρουσιάσει επιδείνωση και συνεπώς δεν χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.