Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης ανέφερε πως αυτή την περίοδο μπορεί να μην γίνονται εκδηλώσεις, βρίσκονται όμως σε «οργασμό» οι ενέργειες για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση-αναδιάρθρωση της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να δοθεί σε λειτουργία.

Προχωρά, όπως είπε, η καταλογογράφηση «που είναι μια διαδικασία δύσκολη», αλλά και όλα τα υπόλοιπα που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, όπως η αλλαγή της πρόσοψης του κτιρίου, η τοποθέτηση υπολογιστών, νέου κλιματισμού, κ.ά. Ο κ. Ραφαϊλάκης ανέφερε ότι σύντομα η βιβλιοθήκη θα μπορέσει να δοθεί σε λειτουργία.

Ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης επισήμανε πως στην πρόσοψη θα υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση για ΑμεΑ ενώ θα γίνουν και ορισμένες άλλες κατασκευές.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξάκης, κάθε βιβλίο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να περαστούν στη σχετική βάση δεδομένων (τίτλος, συγγραφέας, είδος, μέγεθος βιβλίου, κ.ά.), έτσι ώστε στην περίπτωση που ένα βιβλίο δανείζεται να μπορεί αυτό να καταγράφεται σχετικά.

Όπως είπε, θα πρόκειται, ουσιαστικά, για εκσυγχρονισμό της βιβλιοθήκης μέσω του σχετικού περάσματος στη βάση δεδομένων 7.000 τίτλων.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί στον Άγιο Νικόλαο, ο κ. Αλεξάκης είπε ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει στην Ηλιάκειο Βιβλιοθήκη στη Νεάπολη.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ