Τους προβληματισμούς και την ανησυχία του εκφράζει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης σχετικά με τις προβλέψεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη μετά από ενημέρωση που είχε για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις για την εκτός σχεδίου δόμηση, επιχειρείται όπως επισημαίνει στην επιστολή του: «…η πλήρης κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους και οι δημότες του δήμου Αγίου Βασιλείου όπως και άλλων δεκάδων Δήμων της περιφέρειας θα απολέσουν μεγάλο μέρος της αξίας της περιουσίας τους εν μέσω μιας ούτως ή άλλως δύσκολης συγκυρίας».

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου τονίζει ότι δεκάδες εκατοντάδες δημότες του Δήμου έχουν αξιοποιήσει τα τελευταία χρόνια τις εκτός σχεδίου περιουσίες τους είτε δημιουργώντας μικρά τουριστικά καταλύματα, τα οποία εκμεταλλεύονται μέσω ενοικίασης, είτε πουλώντας τα σε ξένους υπηκόους οι οποίοι έχουν αναγείρει δεκάδες εξοχικές κατοικίες. «Όλα τα παραπάνω έχουν συντελεστεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και είναι καθόλα νόμιμα. Με τις προβλέψεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου κάθε τέτοια δυνατότητα αφαιρείται από τους συνδημότες μας» αναφέρει, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά πως: « Καμία από τις ανωτέρω συνέπειες δεν είναι στις προθέσεις σας κ. Υπουργέ. Για τον λόγο αυτό σας ζητώ όπως αποσύρετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντιμετωπίζοντας την εκτός σχεδίου δόμηση με άλλα χωροταξικά και πολεοδομικά εργαλεία, τα οποία ήδη έχετε εξαγγείλει και τα οποία θα χαρακτηρίζονται τόσο από το σεβασμό προς το περιβάλλον όσο και από κοινωνική ευαισθησία».