Κηδεία Νικολάου Σγουρού
Ανακοινωθέν της Εκκλησίας Κρήτης
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Να συνδράμουν οι πολίτες στις προσπάθειες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Αγ. Νικολάου
Κρήτη: Συνελήφθησαν δυο ανήλικοι Έλληνες – Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπώς από αυτοκίνητα
Τοποθετούνται μηχανισμοί απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων στους πεζόδρομους στη Σητεία
Πεζοπορία γύρω από το Νεάπολη
Η Κρητική Διατροφή στη Σχολή Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας
Πώς θα γίνει η σύνδεση των οικημάτων με το αποχετευτικό δίκτυο σε Αμμουδάρα – Αλμυρό
Δράση εθελοντικού καθαρισμού στις γειτονιές της Κριτσάς
Συνέδριο στη Σητεία για την κλιματική αλλαγή
Τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά!

Η Κομισιόν χαιρετίζει την εκτόξευση του μικροδορυφόρου UPMSat-2 με τον προηγμένο πύραυλο Vega VV16 της Arianespace

Την Τετάρτη στις 3:51 π.μ. (CET) στο ευρωπαϊκό διαστημικό αεροδρόμιο στο Κουρού, ο μικροδορυφόρος UPMSat-2 εκτοξεύθηκε με επιτυχία με τον προηγμένο πύραυλο Vega VV16 της Arianespace που αναπτύχθηκε από την Avio SPA, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από φοιτητές του Universidad Politécnica de Madrid, ο δορυφόρος των 50 κιλών τοποθετήσε σε τροχιά 6 ωφέλιμαα φορτία που αναπτύχθηκαν από τη βιομηχανία, τους διαστημικούς οργανισμούς και τα ερευνητικά κέντρα. Αυτή η εκτόξευση ήταν η πρώτη από τα 26 πειράματα που επιλέχθηκαν ως μέρος της πρωτοβουλίας IOD / IOV της ΕΕ που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 της Ένωσης. Τα άλλα πειράματα θα ξεκινήσουν την περίοδο 2020-22.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, παρέχοντας τακτικές ευκαιρίες πτήσης για την επικύρωση των διαστημικών τεχνολογιών, η πρωτοβουλία IOD / IOV προωθεί έναν καινοτόμο και ανταγωνιστικό διαστημικό τομέα της ΕΕ. Η πρωτοβουλία IOD / IOV επιτρέπει πειράματα σε διάφορους τομείς όπως η παρατήρηση της Γης, οι τηλεπικοινωνίες και η δορυφορική πλοήγηση. Βοηθώντας την επιστημονική κοινότητα να κατασκευάσει πιο αποτελεσματικούς και ισχυρούς δορυφόρους, θα επιτρέψει επίσης στις ΜΜΕ, τους ερευνητές και τις μεγάλες εταιρείες να φέρουν νέες τεχνολογίες στην αγορά σε μειωμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η αποστολή αντιπροσωπεύει ένα βασικό ορόσημο για την Arianespace, η οποία έχει δείξει την ικανότητά της να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών που απευθύνονται επίσης στο υποσχόμενο υποτομέα της νανο- και μικρο-δορυφορικής αγοράς, εξυπηρετώντας τόσο τις θεσμικές όσο και τις εμπορικές ανάγκες, τονίζει η Κομισιόν

Επιπλέον η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγηθούν συνολικά 677 εκατομμύρια ευρώ σε 436 νικητές του διαγωνισμού Start Grants του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC). Στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ, Horizon 2020, οι επιχορηγήσεις θα βοηθήσουν τους ερευνητές στα πρώιμα στάδια της σταδιοδρομίας τους να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες και να πραγματοποιήσουν καινοτόμα έργα σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους: από την έρευνα εμβολίων έως την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και από τα νανοπλαστικά έως την εξερεύνηση της φύσης της σκοτεινής ύλης στο Σύμπαν.

Οι νικητές του ERC προέρχονται από 40 διαφορετικές εθνικότητες και εδρεύουν σε 25 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περίπου το 13% των αιτήσεων επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση σε αυτόν τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό γύρο, ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 2.500 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς φοιτητές, διδακτορικούς φοιτητές και άλλο προσωπικό στα ιδρύματα υποδοχής. Οι υποτροφίες του ERC στηρίζουν μεμονωμένους ερευνητές που ξεκινούν τη δική τους ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα ή πρόγραμμα. Οι επιχορηγήσεις ανέρχονται σε 1,5 εκατ. Ευρώ για 5 χρόνια με πιθανή πρόσθετη χρηματοδότηση έως 1 εκατ. Ευρώ. Περίπου το 75% των έργων που χρηματοδοτούνται από το ERC έχουν οδηγήσει σε επιστημονικές ανακαλύψεις ή σημαντικές προόδους, σύμφωνα με ανασκοπήσεις επιπτώσεων.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist