Ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες κυκλοφοριακού περιεχομένου μαζί με ευχές για μια καλή σχολική χρονιά μοίρασαν σήμερα το πρωί, αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα του Λασιθίου, των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου ήταν σήμερα το πρωί κοντά στους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου με οδηγίες και συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής, στην έναρξη μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς. Ο διοικητής Πέτρος Ζερβάκης και ο υποδιοικητής Μανόλης Φιλανδαράκης μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στα παιδιά, τονίζοντάς τους ότι «φέτος είναι πιο δύσκολα με τη μάσκα, αλλά είναι απαραίτητο να τη φοράμε όλοι. Τα φυλλάδια που σας δώσαμε θέλουμε να τα δώσετε και στους γονείς σας. Θα σας ζητήσω να τηρείτε ό,τι αναφέρεται και αν δείτε τους γονείς σας να μην κάνουν το σωστό, εσείς πρώτοι να τους κάνετε την παρατήρηση!».

Η ευαισθητοποίηση των γονέων και η τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, κατά την μεταφορά των μαθητών αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών για την οδική ασφάλεια είναι μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί και στη Κρήτη, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Μέρος των μέτρων που θα εφαρμοστεί προβλέπει:

  • την διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα
  • την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές
  • την διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία
  • την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση τους.

Είναι βέβαιο ότι η συνεργασία και η προσπάθεια όλων μας, θα περιορίσει στο ελάχιστο τα ατυχήματα. Καλή και ασφαλή σχολική χρονιά σε όλους, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.