Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑγιασμοί επί τη ενάρξει της νέας σχολικής περιόδου

Αγιασμοί επί τη ενάρξει της νέας σχολικής περιόδου

Από

Ημερομηνία

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε επί τη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον φερώνυμο Ιερό Ναό πόλεως Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε Αγιασμούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλεως Αγίου Νικολάου και της Νεαπόλεως, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2020-2021.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: «Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος για όλους μας. Όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα καινούριο σκηνικό, με λίγους εκπαιδευτικούς, λίγους γονείς και λίγα παιδιά να παρευρίσκονται στους Αγιασμούς, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται μέσα στις σχολικές αίθουσες».

Και απευθυνόμενος στους μαθητές, είπε: «Πρέπει φέτος να καταβάλλετε την προσπάθειά σας ώστε να συμπληρώσετε και να αφομοιώσετε τις γνώσεις που δυσκολευτήκατε να διδαχθείτε κατά το παρελθόν έτος. Εκτός όμως από τις γνώσεις θα πρέπει να διδαχθείτε και κάποιες αναγκαίες αξίες για τη ζωή σας που οι δάσκαλοί σας θα προσπαθήσουν να σας μεταδώσουν· το φιλότιμο, την ανθρωπιά, το ήθος.

Σήμερα, ανήμερα του Τιμίου Σταυρού, παρακαλούμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να σας φωτίζει και να σας κατευθύνει εις παν έργον αγαθόν. Να μάθετε να κάνετε το σταυρό στη ζωή σας, κάθε μέρα να σταυρώνετε το σώμα, την καρδιά και την ψυχή σας. Γιατί με τη χάρη του Τιμίου Σταυρού και τις γνώσεις θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε και θα μπορείτε να λειτουργήσετε στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία σαν άνθρωποι χαριτωμένοι από την αήττητο δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού».

Πρόσφατα άρθρα