Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων του ολοκαυτώματος των δυτικών χωριών της Ιεράπετρας κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μύρτος παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο π. Ελευθέριος Δαργάκης παρουσία κατοικων και επισκεπτών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μύρτους κ. Αλέξανδρο Παντελάκη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Τιμάμε σήμερα τους ανθρώπους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Η θυσία τους σήμερα, βλέποντας τη στρατηγική του τουρκικού κράτους που προσπαθεί με κάθε τρόπο να απεμπολήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Υποσχόμαστε εδώ ενώπιον του μνημείου τους, ότι θα διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα της αυταπάρνησης, της αυτοθυσίας τους και της φιλοπατρίας τους, θα το μεταλαμπαδεύσουμε και στις επόμενες γενεές και θα τους κάνουμε περήφανους.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Παντελάκη και τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας  Μύρτους  για την πρόσκληση και εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά χρόνια πολλά με υγεία και του χρόνου να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών μας υπό ευνοϊκότερες συνθήκες.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.