Ένας από τους καλύτερους διαιτητές οι οποίοι αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Λασίθι, κάτι το οποίο δείχνει και η πορεία του στο διάστημα που βρέθηκε στο χώρο αυτό και στις εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Μπάμπης Σωτηριάδης, ολοκλήρωσε την πορεία του κρεμώντας τη σφυρίχτρα του, το οποίο επισημοποίησε ο ίδιος μέσω επιστολής την οποία απέστειλε στην ΑΝΑΤΟΛΗ. Αναφέρει:

«Ήταν κάπου το 2006 όταν αποφάσισα να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο και να ξεκινήσω το λειτούργημα αυτό που λέγεται διαιτησία. Στην αρχή το είδα σαν επιπλέον γνώση, παίζοντας όμως έγινε χόμπι, το χόμπι έγινε μικρόβιο και το μικρόβιο αρρώστια. Και έτσι έμαθα να ζω με την αρρώστια εδώ και 15 χρόνια…

Η διαδρομή μου ως αξιολογημένος Διαιτητής έφτασε στο τέλος με ψηλά το κεφάλι και περήφανος για όσα πέτυχα, αξιολογημένος Διαιτητής 2 χρόνια Δ’ Εθνική, 7 χρόνια Γ’ Εθνική και 4 χρόνια Football League και μόνο ωραίες στιγμές έχω να θυμάμαι. Σίγουρα δεν πραγματοποίησα τον στόχο που έχουν όλοι οι διαιτητές να αγωνιστούν μια μέρα στην Super League, σίγουρα όμως έπαιξα στην Super League της ηθικής, της αξιοπρέπειας και της ισονομίας από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο μου παιχνίδι, αρχές αδιαπραγμάτευτες για την προσωπικότητά μου.

Να ευχαριστήσω όλα τα Δ.Σ. της ΕΠΣ Λασιθίου, τον πρώην πρόεδρο Σταυρακάκη Μανόλη που ήταν πρώτος που πίστεψε σε μένα. Τεράστιο ευχαριστώ στην μάνα της διαιτησίας το Σύνδεσμο Διαιτητών Λασιθίου το διαιτητικό πατέρα μου Γιανναδάκη Μανόλη για τις συμβουλές σε όλη μου την διαδρομή ως τώρα, όπως κάνει ένας σωστός ΠΑΤΕΡΑΣ. Τους Παπαδάκη Μανόλη και Λιάγκο Θωμά, που είναι  η πνοή του συνδέσμου. Επίσης τα νέα μέλη της επιτροπής, τον π’ Μανόλη και τον αδερφό μου Βλάσση Μανόλη που προσπάθησαν για το καλύτερο για μένα. Για το τέλος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους τους συναδέλφους μου διαιτητές και βοηθούς που συνεργαστήκαμε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Χωρίς την δική σας αφοσίωση και συνεργασία δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα.

Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ξεχωριστό ευχαριστώ στις ομάδες του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου και στους ποδοσφαιριστές για την πολυετή συνύπαρξή μας στα γήπεδα και ένα μεγάλο συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές που με τις αποφάσεις μου τυχόν τους αδίκησα. Σας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι αυτά ήταν ανθρώπινα και δεν είχαν ποτέ σκοπιμότητες.

Στους νέους διαιτητές θα ήθελα να πω μόνο ένα. Να σκύβετε το κεφάλι μόνο για να δέσετε τα κορδόνια σας και πότε άλλοτε.

Τέλος, ευχαριστώ την οικογένεια μου. Την γυναίκα μου για την στήριξη που είχα όλα αυτά τα χρόνια σε καλές και στενάχωρες στιγμές και να ζητήσω ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ για όποιες οικογενειακές στιγμές τους στέρησα, τις οποίες υπόσχομαι να τις αναπληρώσω.

Με την παρούσα, κάνω γνωστό πως αποσύρομαι από την ενεργό διαιτησία, νιώθοντας πραγματικά ευλογημένος που υπηρέτησα και τίμησα το χώρο.

Και επειδή το μικρόβιο η αρρώστια και το μεράκι για το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ δεν φεύγει τόσο εύκολα από την μια μέρα στην άλλη, αποφάσισα και εμπλούτισα τις γνώσεις μου με το πρώτο δίπλωμα προπονητών το UEFA C».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.