Η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας, στο πλαίσιο της αποστολής της και με αποκλειστικό γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έδωσε στην δημοσιότητα ένα ενημερωτικό τηλεοπτικό μήνυμα, με θέμα την προώθηση της χρήσης μάσκας από τα παιδιά.

Το μήνυμα : “ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ” διάρκειας 40 δευτερολέπτων, αποσκοπεί στην εξοικίωση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων, με την χρήση της μάσκας για λόγους αποφυγής διασποράς του νέου κορωνοιού Covid – 19.

Με τη νέα ενημερωτική καμπάνια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνεται στα παιδιά (αλλά και στους μεγάλους) και ρωτά: ” Εσύ για ποιόν φοράς σήμερα τη μάσκα σου;

Γιατί φοράμε όλοι τις μάσκες μας για να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας. Επειδή όλοι, ενήλικες και παιδιά, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Αποδεικνύουμε πως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους που αγαπάμε, καθώς και για όλους εκείνους που δεν γνωρίζουμε, αλλά θα μπορούσαν να είναι ο παππούς μας ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο”.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου επιθυμώντας να συμβάλει στην προώθηση του σχετικού υλικού, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καλεί τα παιδιά να φορούν τις μάσκες τους, για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που αγαπούν, γιατί και οι μάσκες κάνουν τα μαγικά τους!

Γιατί οι αγαπημένοι μας, καταλαβαίνουν ότι νοιαζόμαστε γι αυτούς και μέσα από τις δικές μας μάσκες, μας χαμογελούν.