Σήμερα, Παρασκευή, θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το θάνατο της 4χρονης Μελίνας από τη Νεάπολη, η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ η δίκη είχε ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με την αναισθησιολόγο που χειρίστηκε το περιστατικό να κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού. Ειδικότερα, της καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Συναισθηματικά φορτισμένες ήταν οι καταθέσεις των γονιών της Μελίνας που με δάκρυα στα μάτια, περιέγραψαν την τραγική εκείνη ημέρα.

Μετά την κατάθεση των γονέων, ακολούθησε αυτή της Διευθύντριας της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, η οποία και κλήθηκε να εξηγήσει διεξοδικά στην Έδρα αναλυτικά το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αντίστοιχα περιστατικά και τις συνιστώμενες δόσεις αδρεναλίνης που χορηγούνται – που ήταν και αυτό που επί της ουσίας βρέθηκε στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.