▪ “Πνίγηκε” το Οροπέδιο Λασιθίου! Συνολικά το διήμερο 6/7 Νοεμβρίου (μέχρι ώρα 16:00) τα χιλιοστά βροχής που έπεσαν στο Οροπέδιο Λασιθίου ήταν 317,6 και στους Ποτάμους 168.

▪ Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, ο Ξεροπόταμος του Αγίου Νικολάου κατέβασε ορμητικά νερά, φαινόμενο που είναι σπάνιο για την εποχή. Γύρω στις 10:00 το νερό του ποταμού είχε μειωθεί, αλλά μετά τις 12:30 το νερό σχεδόν τριπλασιάστηκε ξανά! Αλλού βρέχει… αλλού τρέχει!

▪ Σε αντίθεση με τον ποταμό του Αγίου Νικολάου, ο ποταμός στον κάμπο της Κριτσάς ήταν στεγνός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολλές βροχές έπεσαν από τα όρια του Οροπέδιου Λασιθίου (Ποτάμοι) μέχρι την Κασταμονίτσα Ηρακλείου.

▪ Ο Ξεροπόταμος του Αγίου Νικολάου πηγάζει από τα όρια του Οροπέδιου Λασιθίου, ενώ της Κριτσάς από τα όρια του Οροπεδίου Καθαρού.

▪ Η θάλασσα μπροστά από το γήπεδο του Αγίου Νικολάου, όπου εκβάλει ο ποταμός, έχει αλλάξει χρώμα! Είναι καφέ, από τα χώματα και άλλα υλικά που παρασέρνει το νερό μέχρι την έξοδό του στη θάλασσα!

Διαβάστε ακόμα:

♦Πολλά προβλήματα στο Οροπέδιο Λασιθίου από την βροχή και

♦«Έτρεξε» ο Ξεροπόταμος του Αγ. Νικολάου! – 314.6 χιλιοστά βροχής!

 

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.