Η Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας εξακολουθεί την πολυεπίπεδη δράση της. Στο επίκεντρό της αυτήν την περίοδο έχει τεθεί η φροντίδα του πρασίνου. Τα συνεργεία της περιποιούνται δέντρα και παρτέρια, αλλά και συλλέγουν ογκώδη αντικείμενα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ, στο πλαίσιο προγραμματισμένων δράσεων συνεχίζονται κλαδοκοπές ψηλών δέντρων -όπως ευκαλύπτων, πεύκων κλπ.- που είναι επικίνδυνα σε δρόμους κι εντός οικισμών. Στις κοπές συμβάλει και το καλαθοφόρο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησαν αντίστοιχες εργασίες στην Χρυσοπηγή, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν στην Πραισό, στο Χανδρά, στη Ζήρο, στο Πισκοκέφαλο κι αλλού.

«Συνεχίζουμε», ανέφερε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Ελένη Πλατανάκη «και σε άλλες περιοχές που είχαν προγραμματιστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα με την ενίσχυση της Υπηρεσίας με το προσωπικό μέσω των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης συνεχίζουμε στην πόλη της Σητείας».

Παράλληλα η Υπηρεσία προγραμματίζει και δενδροφυτεύσεις σε διάφορα σημεία, ενώ συνεχείς είναι οι χορτοκοπτικές και οι εργασίες καλλωπισμού των παρτεριών.

 

Δείτε επίσης: Με διαφορετικές συνθήκες εορτάστηκε η Αγία Αικατερίνη, πολιούχος της Σητείας