Στον προσωπικό του χώρο στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει επιστρέψει εδώ και δύο εβδομάδες, μετά τη νοσηλεία του, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος νιώθει βαθιά συγκινημένος από τη μεγάλη αγάπη και το ενδιαφέρον που του έδειξαν κληρικοί αλλά και απλός κόσμος, σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειά της υγείας του.

Σε ρεπορτάζ της στην εφημερίδα του Ηρακλείου Πατρίς ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ένας από τους λίγους ανθρώπους που βρίσκεται – λόγω της πανδημίας αλλά και της υγείας του – κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, μίλησε για την καθημερινότητά του μετά το εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ αλλά και τις αμέτρητες επιστολές που συνεχίζει να λαμβάνει με ευχές για περαστικά.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε, νιώθει καλά, είναι ευδιάθετος και τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν χρειάζεται βοήθεια με αναπνευστήρα. Δεν βγαίνει έξω, ωστόσο σχεδόν καθημερινά πηγαίνει στο γραφείο του, που βρίσκεται δίπλα στον χώρο που κοιμάται και συζητά για υπηρεσιακά θέματα που αφορούν στην Εκκλησία, αλλά και τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κοροναϊού.

Δεν συνηθίζει να παρακολουθεί τηλεόραση, ωστόσο αγαπημένη του συνήθεια παραμένει το να ακούει τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αρχιεπισκοπής καθημερινά. Αφιερώνει χρόνο για να ανοίξει φακέλους, να διαβάσει και να απαντήσει σε επιστολές κληρικών αλλά και απλού κόσμου που έδειξαν συγκινητικό ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του.

“Και ποιος δεν θα ένιωθε συγκίνηση μετά από τόση αγάπη και τόση έγνοια, από τόσους πολλούς ανθρώπους” μας είπε ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν αμέτρητα αιτήματα ανθρώπων που θέλουν να τον συναντήσουν, αλλά φυσικά όλοι δείχνουν κατανόηση αφού γνωρίζουν ότι στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης παρακολουθείται από τους γιατρούς του και συνεχίζει τις φυσιοθεραπείες του, μελετάει εκκλησιαστικά βιβλία, ενώ συμμετέχει και στο Απόδειπνο ή τον Εσπερινό που ψάλλονται στον χώρο που βρίσκεται και συνεχίζει να είναι αυτός που όλοι ξέρουν: ευπροσήγορος, καλοσυνάτος και γελαστός, γι’ αυτό άλλωστε είναι σε όλους και τόσο αγαπητός.