Αρνητικά ήταν και τα 33 «γρήγορα τεστ» που πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικό και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου.

Την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί τα τεστ για το προσωπικό και μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, που θα δηλώσουν ενδιαφέρον να τα κάνουν.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα «covid» στο Δήμο Αγίου Νικολάου, Ευαγγελία Φανουράκη είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι ήδη λαμβάνει αρκετά τηλεφωνήματα φοιτητών από διάφορες πόλεις της χώρας, που δεν επέστρεψαν σπίτια τους, με το κλείσιμο των σχολών, αλλά προτίμησαν να παραμείνουν και επιστρέφουν τις επόμενες μέρες για να γιορτάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Ολοι αυτοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν το «rapid test covid» προκειμένου να προστατεύσουν τους οικείους και γνωστούς τους με τους οποίους θα έλθουν σε επαφή κατά την εορταστική περίοδο.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει προμηθευτεί 600 τεστ και σταδιακά, το επόμενο διάστημα θα παραλαμβάνει και τα υπόλοιπα 1.100 τεστ, όπως είχε κατ’ αρχήν προγραμματίσει.