Κανένα παιδί δεν πήγε, σήμερα Δευτέρα, στα σχολεία σε Παλαίκαστρο και Ζάκρο, όπως δήλωσε πριν από λίγο στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης, μετά και τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους Συλλόγων γονέων.

Ελάχιστα παιδιά, πρόσθεσε, προσήλθαν στο 1ο, 2ο και 4ο δημοτικό σχολείο Σητείας ενώ επίσης κανένα παιδί δεν πήγε στο 3ο δημοτικό Σητείας.

Επίσης, τα παιδιά δεν πήγαν ούτε στα σχολεία στη Σφάκα, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σφάκας.

Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, είναι στις θέσεις τους.

Ο κ. Μακράκης σημείωσε ότι “ιδιαίτερα στο Παλαίκαστρο η στάση των γονέων είναι δικαιολογημένη”.

Τόνισε, πάντως, ότι εντολή για παροχή τηλεκπαίδευσης στα παιδιά που δεν πήγαν σήμερα στα σχολεία δεν προβλέπεται να γίνει από το υπουργείο, αν και ο ίδιος θα έχει και σχετική επαφή με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλη Καρτσωνάκη ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Ο κ. Μακράκης μας είπε, επίσης, ότι ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έκανε ενέργειες και κατέθεσε πρόταση ώστε να μην ανοίξουν τα σχολεία ιδιαίτερα στην περιοχή του Παλαικάστρου, “αλλά το εάν εισακούστηκαν αυτά ή όχι, είναι άλλη ιστορία”.

Συμπλήρωσε πως από σήμερα πραγματοποιούνται και rapid tests στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας της περιοχής της Σητείας.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ