«Η ποιότητα του ελαιολάδου στην περιοχή του δήμου Σητείας εξακολουθεί να είναι πολύ καλή και η πλειοψηφία αφορά 3, 4, 5 γραμμές», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Σταφιδικού Συνεταιρισμού Σητείας κ. Σταύρος Κολυδάκης.

“Οι τιμές του προϊόντος αυτήν την περίοδο  για τον Αγροτικό Σταφιδικό Συνεταιρισμό Σητείας ανέρχονται από 2,77 έως 2,79 € το κιλό. Η εμπορία γίνεται σταδιακά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Αυτή τη στιγμή αρκετοί δεν έχουν δουλειά. Για τον αγροτικό κόσμο πέρυσι η κατάσταση ήταν φρικτή.

Φέτος η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, όμως δε μπορεί να καλύψει τα σωρευμένα προβλήματα και τις ανάγκες. Λόγω της πανδημίας έχουν αλλάξει τα φετινά δεδομένα στην αγορά. Ευελπιστούμε να αλλάξει μελλοντικά αυτή η κατάσταση προς το καλύτερο”, πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Έχει συλλεχθεί το 85% της φετινής ελαιοπαραγωγής στη Σητεία

«Κανείς δεν ξέρει επ’ ακριβώς αυτή τη στιγμή τί θα γίνει. Διότι οι προβλέψεις ήταν ότι θα σταματούσε αυτή η κατάσταση, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Προχωράει όμως και θα πάμε μάλλον και στον Απρίλιο. Λόγω της πανδημίας οι καταστάσεις είναι δύσκολες, οι συνθήκες περιορισμένες. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ξεκάθαρο τοπίο για τί θα γίνει με τις τιμές.

Είμαστε σε μία αναμονή να δούμε αν θα ανοίξει η εξωτερική αγορά. Οι ντόπιοι εμφιαλωτές είναι φύσει αδύνατο να τραβήξουν το φετινό λάδι. Όπως μαθαίνουμε, καλές ποιότητες υπάρχουν και στο γειτονικό νομό, του Ηρακλείου και στην Πελοπόννησο… Οπότε θα δούμε τί θα γίνει, είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε», κατέληξε ο κ. Κολυδάκης.