Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ τουριστική προβολή της περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου το 2021

Η τουριστική προβολή της περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου το 2021

Από

Ημερομηνία

Στόχος του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2021, το οποίο ενέκρινε το Δ.Σ. της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Αγίου Νικολάου, είναι, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης, η ανάδειξη της περιοχής μας στην αγορά των χωρών απ’ όπου αντλούμε επισκέπτες, ως ασφαλή προορισμό, κατά και μετά την πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα παραμένει σταθερός ο στόχος της προβολής του τόπου μας  και ως παραδοσιακού, αυθεντικού προορισμού διακοπών. Σημαντικός στόχος παραμένει, επίσης, ο εμπλουτισμός του τοπικού τουριστικού προϊόντος με κατεύθυνση τον θαλάσσιο και τους επιμέρους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού (ιστιοπλοϊκός, αλιευτικός, αθλητικός, καταδυτικός, κλπ.) καθώς και των εναλλακτικών μορφών του, οργανώνοντας και προωθώντας τα μονοπάτια περιπάτου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου, στοχεύοντας την ένταξη  της περιοχής στον «περιπατητικό χάρτη» της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Κύριο μέλημα της  ΔΑΕΑΝ, τόνισε ο κ. Φαρσάρης, είναι η αύξηση των πωλήσεων μέσω της αναγνωσιμότητας της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, η αύξηση και διεύρυνση του κοινού στο οποίο απευθύνεται, όπως επίσης και  η ενίσχυση της σχέσης με συγκεκριμένο κομμάτι καταναλωτών. Με αυτά τα κριτήρια διοργανώνονται εκδηλώσεις σε χώρο ή σε χρόνο, που θα μπορέσουν να δουν πολλοί και όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι ίδιοι οι επισκέπτες, είπε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ.

 

Έγκυρη και σωστή πληροφόρηση

 

Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος τουριστικής προβολής εντάσσονται, η έγκυρη και σωστή πληροφόρηση σχετικά με την περιοχή μας και τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες, η προβολή εκδηλώσεων και ενεργειών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που προβάλλουν συνολικά τον τόπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως είναι τα μνημεία φύσης και πολιτισμού, ο θαλάσσιος και υποθαλάσσιος πλούτος. Επιδίωξη είναι η διαρκής βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η περιοχή μας σε όλο το φάσμα του τουρισμού και βέβαια, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της φυσικής ομορφιάς του τόπου και της αυθεντικότητας της φιλοξενίας μας.

Έτσι περιέγραψε ο πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας η οποία και λόγω του αντικειμένου της έχει αναλάβει σημαντικό κομμάτι της τουριστικής επαφής, επικοινωνίας και προβολής του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου.

Εξήγησε ότι για την κατάρτιση, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, λαμβάνονται υπόψη οι γενικές κατευθύνσεις προβολής του Δήμου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να διασφαλίζεται το ενιαίο του χαρακτήρα του αντίστοιχου εθνικού και περιφερειακού προγράμματος και η εναρμόνιση με τις γενικότερες τάσεις στον τομέα του Τουρισμού.

Επίσης λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα σχετικά με τη σημερινή εικόνα του παραγόμενου τουριστικού προϊόντος,  οι προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, οι αγορές – στόχος στις οποίες απευθυνόμαστε, το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, τα διαθέσιμα εργαλεία και οι οικονομικοί πόροι.

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΔΑΕΑΝ θα υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ώστε στη συνέχεια να προωθηθεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, για την έγκριση του και την εφαρμογή της ορθής διαδικασίας.

 

Από όλα τα μέσα επικοινωνίας

 

Η ΔΑΕΑΝ, σημείωσε ο κ. Φαρσάρης, προκειμένου να επικοινωνήσει με το κοινό της, για να του μεταφέρει συγκεκριμένο μήνυμα, μπορεί να το κάνει τόσο με την χρήση διάφορων καναλιών επικοινωνίας (π.χ. τηλεόραση, διαδίκτυο, περιοδικά κ.α.) όσο και με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης, δηλαδή με διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ.

«Μια από αυτές τις στρατηγικές είναι και το μάρκετινγκ εκδηλώσεων (event marketing), όπου η επιχείρηση επικοινωνεί με το κοινό στόχο της μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Πρόκειται δηλαδή για εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την επιχείρηση και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων με το εκάστοτε στοχευμένο κοινό. Για την ακρίβεια είναι η ολοκλήρωση ενός συνόλου επικοινωνιακών στοιχείων, σε έναν κοινό άξονα ή θεματολογία.

Τα γεγονότα πρέπει να είναι αξιομνημόνευτα για να έχουν αντίκτυπο. Η ΔΑΕΑΝ θέλει τα γεγονότα να είναι κάτι περισσότερο από μια σταδιακή διαφήμιση για το εμπορικό σήμα της.

Με την επιτυχία που ολοκληρώνονται κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν μια διαρκή και ισχυρή εντύπωση για όλα όσα μπορεί να προσφέρει η ΔΑΕΑΝ. Επιτρέποντας στους χρήστες να συναντούν και να αλληλεπιδρούν με την εταιρεία, τις υπηρεσίες της, ενώ συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση, συνδεόμαστε με πιθανούς πελάτες. Για την ικανοποίηση των παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ενώ θα αξιοποιηθούν συνεργαζόμενοι φορείς με ενέργειες τουριστικής προβολής», είπε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ.

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της ΔΑΕΑΝ για το 2021 διαμορφώνεται ως εξής:

 

Συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

Ενδεικτικά:

– Διεθνείς Εκθέσεις Yachting

– Διεθνείς εκθέσεις Γενικού Τουρισμού

– Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού

Για έξοδα συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων 4.800 ευρώ.

Στις εκθέσεις η ΔΑΕΑΝ, όπου δεν είναι συνεκθέτης, θα συμμετέχει µε δικό της περίπτερο και εργαζόμενο στο οποίο θα υπάρχουν χάρτες και τουριστικοί οδηγοί σε διάφορες γλώσσες, οθόνη με τα ανάλογα σποτ παραλιών, Μαρίνας, Μονοπατιών, αλλά και διοργανώσεων όπως Sup Και Beach Volley   οπου και  θα καταβάλει το ανάλογο ενοίκιο.

 

Παραγωγή Διαφημιστικού Υλικού:

Έντυπο Μαρίνας πολύγλωσσο

– Χάρτες πολύγλωσσοι (5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρώσικα)

– Τουριστικές τσάντες, αφίσες, σελιδοδείκτες, καπέλα, κλπ..

– Φωτογραφικό υλικό – βίντεο κλπ.

Για διάφορα έξοδα προβολής και διαφήμισης 15.800 ευρώ.

 

Καταχωρήσεις στον τύπο:

Ενδεικτικά:

– Έντυπα που εξειδικεύονται στον ιστιοπλοϊκό καταδυτικό και περιπατητικό τουρισμό.

– Τουριστικά Έντυπα μεγάλων Ξενοδοχειακών Εταιριών

Για διαφημίσεις στον Τύπο 10.000 ευρώ.

 

Διοργάνωση εκδηλώσεων  (συνδιοργάνωση με ΠΑΟΔΑΝ)

– Χριστούγεννα – Πάσχα

– Ανάρτηση Γαλάζιων Σημαιών

– Εκθεση Θαλασσίου Τουρισμού Yachting

– Φεστιβάλ Μαρίνας – Παιδικό Φεστιβάλ

– Ναυταθλητικοί αγώνες (ιστιοπλοϊκοί – Agios on Sup –  beach volley –  κολυμβητικοί αγώνες κλπ.)

– Φεστιβάλ – εκδηλώσεις πεζοπορίας, αγώνες ορεινού δρόμου κλπ.

Εξοδα εκδηλώσεων 20.000 ευρώ.

 

Διαδίκτυο

– Καταχωρήσεις σε Youtube, Vimeo και VK

– Διαφημιστικά Βίντεο και καμπάνιες  προώθησης e-marketing

– Κατασκευή ιστοσελίδας για τους ιστιοπλοϊκούς και ναυταθλητικούς αγώνες

– Προβολή της ιστοσελίδας μας σε άλλες στο διαδίκτυο όπως το Tripadvisor κλπ.

– Συνέχιση της διαφημιστικής ψηφιακής καμπάνιας για  προσέλκυση επισκεπτών,  αφού  η διαχείριση των λογαριασμών συνεχίζεται αποτελεσματικά και οι εμπειρίες των επισκεπτών έχουν σημειώσει απήχηση.

Διάφορα έξοδα προβολής και διαφήμισης 9.000 ευρώ.

 

Συνεργασίες με φορείς

αντιστοίχου αντικείμενου

Συνεργασία με την Ένωση Μαρίνων Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία ολοκληρωμένων  τουριστικών δικτύων με βάση τους τουριστικούς προορισμούς σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Κεφαλαιοποίηση της διαφημιστικής δαπάνης

Από πλευράς της μειοψηφίας τονίστηκε η ανάγκη καταγραφής αποτελεσμάτων για την περιοχή σε επισκεψιμότητα ή ακόμη και στα έσοδα της ίδιας της Δημοτικής Εταιρείας, της δαπάνης που διατίθεται για την τουριστική προβολή της. Ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ απάντησε ότι η επισκεψιμότητα μπορεί να ανιχνευθεί στο διαδίκτυο ενώ η αύξηση του κόσμου στις παραλίες που διαχειρίζεται η ΔΑΕΑΝ έχει επιφέρει αντίστοιχα αύξηση των ενοικίων που εισπράττει η εταιρεία από τους μισθωτές. Η άμεση και ακριβής αντιστοίχηση της κερδοφορίας με τη δαπάνη για προβολή και διαφήμιση είναι αντικειμενικά δύσκολη υπόθεση, είπε ο κ. Φαρσάρης, σημειώνοντας ότι «ιχνηλάτηση» της απήχησης των διαφημιστικών δράσεων της ΔΑΕΑΝ μπορεί να γίνει με την επισκεψιμότητα χρηστών του διαδικτύου στις ιστοσελίδες που αφορούν την περιοχή μας.

     

Πρόσφατα άρθρα