Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του να μην βάψει τα χέρια του με αίμα. Κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο νεαρός  που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον ξάδερφό του και έναν ακόμα άνδρα να εκδοθεί και να δικαστεί στη χώρα τους. Η άρνηση των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών να εκδώσουν για τις δύο δολοφονίες  το νεαρό Πακιστανό φέρεται να πυροδότησε μία βεντέτα υπεράνω συνόρων, χωρών και ηπείρων.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Ευαγγελίας Καρεκλάκη στην εφημερίδα του Ηρακλείου “Πατρίς” ο πρώτος ξάδερφος του ενός εκ των δύο θυμάτων, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ισπανία, παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως ένας εκ των τριών δραστών που κατέσφαξαν στην παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο τον 23χρονο Waheed Ah. Ένα άγριο, σκληρό έγκλημα που αποκαλύφθηκε τυχαία το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου του 2020.

Ο ξάδερφος, ο οποίος τώρα παραπέμπεται να δικαστεί για τη δολοφονία του 23χρονου, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα είτε ως φυσικός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου αποφαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία του φυσικού αυτουργού. Μεταξύ άλλων προκύπτει:

-η παρουσία του κατηγορουμένου στην Κρήτη από τις 17 Φεβρουαρίου οπότε και έφθασε με το πλοίο της γραμμής έως και τις 10 τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου οπότε και ταξίδεψε αεροπορικώς από το Ηράκλειο για Αθήνα.

Ο 23χρονος εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από την Κρήτη ο ξάδερφος. Η κράτηση του εισιτηρίου στην αεροπορική εταιρεία έγινε στις 19.31, δηλαδή λίγο μετά την ανθρωποκτονία.

-κρίσιμη είναι η μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε τον κατηγορούμενο και δύο ακόμα άτομα από το ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου και τους μετέφερε στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Οι τρεις επιβιβάστηκαν στις 8 παρά και αποβιβάστηκαν στις 9 παρά. Η αποβίβαση τους είναι καταγεγραμμένη από κάμερα ασφαλείας.

Ο οδηγός ταξί, κατά πληροφορίες, αναγνώρισε το πρόσωπο στο βίντεο όσο και στη φωτογραφία της εφημερίδας στην οποία απεικονίζεται ο κατηγορούμενος να καταγγέλλει: «κρατάτε ελεύθερο στην Ελλάδα έναν επικίνδυνο δολοφόνο». Ο ξάδερφος αναχώρησε για Αθήνα από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 10.05 τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου οπότε και στη συνέχεια έφυγε εκτός Ελλάδας.

 

 

Σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ είχαμε δημοσιεύσει:

Δράστης διπλής δολοφονίας ήταν στο Πακιστάν ο νεαρός άνδρας που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στην παραλία του Αλμυρού. Ο νεαρός Πακιστανός, που βρέθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στον καλαμιώνα του Αλμυρού, σφαγμένος σαν ζώο, με κομμένο λαιμό και αυτιά και χτυπημένος με σφυρί στο κεφάλι, κατηγορούνταν για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.

Αυτός ο νέος άντρας που στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τον συμπατριώτη του που μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, ήταν φιλήσυχος και χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα, στο Πακιστάν ήταν μέλος σε εγκληματική ομάδα εκβιαστών που πουλούσε προστασία! Τότε, λοιπόν, τον Ιούλιο του 2014, ήταν μέλος της οργάνωσης και πυροβόλησε στο κεφάλι ένα νεαρό ομοεθνή του, γιο εύπορου επιχειρηματία του Πακιστάν, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες με αποτέλεσμα να είναι επικηρυγμένος φονιάς. Σκότωσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γιατί η οικογένεια του νεαρού θύματος αρνήθηκε να πληρώσει την ομάδα εκβιαστών που ζητούσε χρήματα – περίπου 10.000 ευρώ – για να μην κάψει τις επιχειρήσεις της.

Ο δράστης, ωστόσο, κατάφερε το 2014 να διαφύγει από το Πακιστάν, με αποτέλεσμα, να λέγεται πως η Ιντερπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης και «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του, η οποία ανέφερε ότι ο δράστης «πιθανόν να βρεθεί στην Ελλάδα». Έτσι και έγινε. Ο νεκρός του Αλμυρού το 2020, είχε εντοπιστεί από τις ελληνικές Αρχές τον Ιούνιο του 2016 στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη.

Από κει και πέρα πηγές ανέφεραν για μια μακρά εμπλοκή του με την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία μοιάζει με παιχνίδι γνώσεων για δυνατούς λύτες. Το βέβαιο είναι πως ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο, αλλά υπήρξαν προβλήματα με τη γλώσσα της δικογραφίας. Ο νεαρός πακιστανός προσέφυγε μέχρι και στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διότι κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Παράλληλα και απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως κινδυνεύει στη χώρα του.

 

Τον αναζητούσαν οι οικογένειες των θυμάτων

Κι ενώ εκείνος έμενε στην Ελλάδα, μοιάζει να ξεκίνησε μία αναζήτηση από το περιβάλλον των θυμάτων του στο Πακιστάν. Μάλιστα, λέγεται πως αναζητούσαν την δίκη και καταδίκη του με την έκδοση του στο Πακιστάν και πως οι συγγενείς των θυμάτων ισχυριζόταν πως ο νεαρός που ζούσε πλέον στην Ελλάδα, συνέχιζε να είναι μέλος της ίδιας οργάνωσης εκβιαστών. Υπήρχε δηλαδή η πληροφορία πως τηλεφωνούσε στο Πακιστάν και έκανε εκβιασμούς. Είτε για χρήματα, είτε για την σιωπή της οικογένειας των νεκρών, ώστε να κλείσει σιωπηλά το θέμα. Μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες που έλεγαν πως οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε έχουν καταγραφεί και από την αστυνομία στο Πακιστάν.

Η υπόθεση έκλεισε με την δολοφονία του στον Αλμυρό. Ωστόσο, ο δολοφόνος του είναι ασύλληπτος και τα ερωτηματικά για την παρουσία του εδώ δικαιολογημένα.

Είναι προφανές πως η υπόθεση πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις. Άλλωστε, συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων του Πακιστάν, θεάθηκε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, δεδομένο που αξιολογείται από τις Αρχές.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει ένα σοβαρότερο ζήτημα που σχετίζεται με την πορεία και την ιστορική διαδρομή και παρουσία του δολοφονημένου σήμερα άνδρα στην Ελλάδα και την διαμονή του στην περιοχή. Πόσοι και ποιοι γνώριζαν την παρουσία του; Υπήρχε πράγματι σήμα της Ιντερπόλ; Οι απειλές μέσω τηλεφώνου ισχύουν; Υπήρξε ενημέρωση των  τοπικών διωκτικών αρχών για το παρελθόν του;