ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΔιαμαρτυρία του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας

Από

Ημερομηνία

Η  Εστίαση απαιτεί ξεκάθαρα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση ζητούν οι επαγγελματίες της Σητείας που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Σητείας την οποία οργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας.

 

 

 

Μετά την αναβολή της δράσης λόγω καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες ημέρες, το ΔΣ του Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την διεξαγωγή της κινητοποίησης σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.
«Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανόλης Αγγελάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ ” κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης μέχρι αυτήν την ώρα. Και με το Δήμο έχουν παγώσει οι συνομιλίες που είχαμε κάνει προκειμένου να υπάρξει μία ελάφρυνση, ειδικά στα τέλη κοινοχρήστων χώρων.

Είναι λοιπόν μονόδρομος για εμάς να κινητοποιηθούμε και να παλέψουμε για την βιωσιμότητα των καταστημάτων μας, να μπορούν να είναι ανοικτά την επόμενη ημέρα, να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι σε αυτά, να μπορεί να παραμείνει η εστίαση ζωντανή».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Αγγελάκης, η εκδήλωση είναι η αρχή μίας σειράς κινητοποιήσεων που προγραμματίζει ο Σύλλογος. «Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει και αγνοεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη –όπως έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την χώρα, στην Κρήτη και στην περιοχή μας».

Αν όπως πρόσθεσε δεν στηριχθεί ο κλάδος με ξεκάθαρα και ουσιαστικά μέτρα, τα προβλήματα θα είναι μεγάλα. Εκτιμάται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων γενικά στην χώρα αλλά και σε τοπικό επίπεδο δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα