Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο «Νησί της Μαρίας» από τη Βικτώρια Χίσλοπ

Το «Νησί της Μαρίας» από τη Βικτώρια Χίσλοπ

Από

Ημερομηνία

Συνεχίζει να μας εκπλήττει ευχάριστα η Βικτώρια Χίσλοπ. Πρόσφατα κοινοποίησε το εξώφυλλο από το παιδικό βιβλίο που έγραψε και έχει τον τίτλο «Marias Island», «Το Νησί της Μαρίας» σε σκίτσα της Gill Smith.

Το νησί της Μαρίας είναι μια δραματική και συγκινητική ιστορία που διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο όπως και το διεθνές μπέστ σέλερ «Το Νησί», όπως μας την διηγείται η Μαρία Πετράκη, ένα από τα παιδιά του πρώτου βιβλίου. Θα εκδοθεί από την εταιρεία Walker Books στις 3 Ιουνίου 2021.

  •  Για το βιβλίο της η Βικτώρια λέγει: «Η ιδέα μου ήρθε από μια συνομιλία που είχα με δασκάλους στην Κρήτη. Σχολίασαν ότι υπήρχαν πολλά θέματα στην ιστορία του Νησιού που είχαν σχέση με τα παιδιά, όσο και με τους ενήλικες, αλλά ένιωθαν ότι το πρωτότυπο μυθιστόρημα ήταν κάπως αναπτυγμένο για πολλά από αυτά. Συνειδητοποίησα μετά ότι ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου πραγματικά αφορά τα παιδιά και τις εμπειρίες τους, για το στίγμα και την απώλεια, οπότε αυτή ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μένα, να βλέπω τα πράγματα από τα μάτια τους. Το να γράφεις για παιδιά απαιτεί ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων και ελπίζω ότι θα τους αρέσει να το διαβάσουν».
  •  Σχετικά με την ισχυρή σχέση της με την Ελλάδα, η Βικτώρια λέγει: «Κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται. Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι πρέπει να έχω ελληνικές ρίζες, αλλά δεν τις έχω βρει. Είναι απλά μια βαθιά αίσθηση ότι ανήκεις εδώ».

ΛΕΩΝ.Κ

Πρόσφατα άρθρα